Ευρύ το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μόλυβο

Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι

20/06/2013 - 17:35

Με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων, που έχει καταρτίσει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με διάφορους φορείς και το Δήμο Λέσβου, θα κυλήσει το φετινό καλοκαίρι στη Μήθυμνα.

Με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων, που έχει καταρτίσει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με διάφορους φορείς και το Δήμο Λέσβου, θα κυλήσει το φετινό καλοκαίρι στη Μήθυμνα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, με την αναβίωση στις 8:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Λευκονοίκου, του θεσμού του «Κλήδονα», από το Φορέα Τουρισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Μόλυβος».

Την Κυριακή 30 του μήνα, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, θα πραγματοποιηθεί από τους δύο παραπάνω φορείς παιδικό φεστιβάλ ελληνικών παραδοσιακών χορών, με είσοδο ελεύθερη για όλους.

Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου…
Την Τρίτη 2 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Κάστρο του Μολύβου η παιδική θεατρική παράσταση «Μάικ ο Φασολάκης», στο πλαίσιο του «Λεσβιακού Καλοκαιριού», ενώ την Τετάρτη 3 του μήνα, στον ίδιο χώρο, θα ανέβει στις 9:30 το βράδυ η θεατρική παράσταση «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου», με τους Χάρη Ρώμα και Άννα Κουρή και πάλι στο πλαίσιο του «Λεσβιακού Καλοκαιριού».

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 9:15, θα παρουσιαστεί στο Κάστρο του Μολύβου η παιδική θεατρική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», από την παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου, ενώ το Σάββατο 13 του μήνα θα ξεκινήσει στη Στέγη Τεχνών «Στέλιος Τρύφων» στο λιμάνι του Μολύβου, έκθεση με θέμα «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και Σκαριά», που θα διαρκέσει έως και τα τέλη Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Την έκθεση διοργανώνουν ο Φορέας Τουρισμού Μήθυμνας και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, θα ανέβει στο Κάστρο του Μολύβου η θεατρική παράσταση «Τα παιδιά θα έρθουν στις 8», με τους Αλέξανδρο Ρήγα και Βασιλική Ανδρίτσου, στο πλαίσιο του «Λεσβιακού Καλοκαιριού». Τέλος, στο ίδιο πλαίσιο την Παρασκευή 19 Ιουλίου η Πινακοθήκη του Μολύβου θα εγκαινιάσει στις 8:30 το βράδυ έκθεση ζωγραφικής Ελλήνων Καλλιτεχνών, με είσοδο ελεύθερη.

… και οι εκδηλώσεις του Αυγούστου
Ο Αύγουστος θα ξεκινήσει με τη 2η Θερινή Ακαδημία Κλασσικής Κιθάρας «Αρίων», που θα διαρκέσει από την Πέμπτη 1η έως και την Τρίτη 6 του μήνα, διοργανωμένη από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου συναυλία του Darko Petrinjak, το Σάββατο 3 Αυγούστου συναυλία με τους «Ionian Sting Trio», την Κυριακή 4 Αυγούστου συναυλία με το Νότη Μαυρουδή, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου συναυλία με δρώμενα των σπουδαστών της Ακαδημίας και την Τρίτη 6 Αυγούστου συναυλία με τη Σαβίνα Γιαννάτου και την Κορίνα Βουγιούκα. Τα σημεία των συναυλιών θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου, ο Φορέας Τουρισμού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Μόλυβος» θα διοργανώσουν στις 8:30 το βράδυ μια βραδιά καντάδας, στις γειτονιές του Μολύβου. Την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Μολύβου, θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης του Συλλόγου Σκαμνιωτών Αθήνας «Ήρθε η Ελλάδα στο νησί», από το Σύλλογο Μηθυμναίων «Η Μήθυμνα» και το Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 8:30 στο Κάστρο του Μολύβου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή διαφόρων χορευτικών ομάδων, που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού, ο Σύλλογος «Ο Μόλυβος» και ο Δήμος Λέσβου.

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου θα καταφτάσουν στο Μόλυβο τα πληρώματα της Aegean Regatta, τα οποία θα υποδεχθεί το συγκρότημα «Λεσβιακή Κομπανία», με μια μουσικοχορευτική εκδήλωση «Από τη Σμύρνη στον Περαία». Τα εγκαίνια της Regatta θα γίνουν το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 8:30 βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μολύβου, ενώ θα ακολουθήσει τζαζ μουσική στην Πλατεία Λευκονοίκου. Η εκκίνηση των σκαφών θα γίνει στις 10 το πρωί της Κυριακής 18 Αυγούστου, από το λιμάνι του Μολύβου. Την ίδια ημέρα, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στο Κάστρο η παιδική θεατρική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, με τους Κώστα Βουτσά και Θανάση Τσαλταμπάση, στο πλαίσιο του «Λεσβιακού Καλοκαιριού».

Οι εκδηλώσεις στο Μόλυβο θα λήξουν την Τετάρτη 28 Αυγούστου, με την παιδική θεατρική παράσταση «Αίσωπος… κάτι θέλει να μας πει», που θα ανέβει στο Κάστρο στις 9 το βράδυ, και πάλι στο πλαίσιο του «Λεσβιακού Καλοκαιριού».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey