Αγιασώτικο Καρναβάλι 2013

Ένα τριήμερο σάτιρας στη ντοπιολαλιά…

12/03/2013 - 15:45

Με την καθιερωμένη καρναβαλική επιθεώρηση που φέτος έχει τίτλο «Χαλβέτ» και θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου σε δύο παραστάσεις, στις 5:30 και στις 7:30 το απόγευμα, θα ξεκινήσει το Σάββατο 16 Μαρτίου το τριήμερο εκδηλώσεων του φετινού Αγιασώτικου Καρναβαλιού.

Με την καθιερωμένη καρναβαλική επιθεώρηση που φέτος έχει τίτλο «Χαλβέτ» και θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου σε δύο παραστάσεις, στις 5:30 και στις 7:30 το απόγευμα, θα ξεκινήσει το Σάββατο 16 Μαρτίου το τριήμερο εκδηλώσεων του φετινού Αγιασώτικου Καρναβαλιού. Την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 του μήνα οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην Πλατεία Αγοράς και την Πλατεία Δημαρχείου, με παρέλαση αρμάτων και σατιρικά σκετς, πάντα στην ιδιαίτερη ντοπιολαλιά του χωριού.

Τα μονόπρακτα του φετινού Αγιασώτικου Καρναβαλιού είναι τα «Να μπαμπάς!», με τους Εριφύλη Γλεζέλη και Βασίλη Βερδούκα, «Σό-ιμπνε», με τους Γιάννη Ανδρίκου, Δέσποινα Αϊβαλιώτου - Μουτζούρη και Βασίλη Βερδούκα, «Στο κελί 33», με τη Μαρία Αϊβαλιώτου και χορό γυναικών, «Εγέρθητω!» με το Χρήστο Κλήμο, «Το πουλάκι τσίου», με το Μιχάλη Ασλάνη και το Μανώλη Χριστοφέλη, «Ψουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», με τη Μαρία Αϊβαλιώτου, το Δημήτρη Μαϊστρέλη, το Μιχάλη Ασλάνη, την Ελένη Βουλγαρέλη, το Γιώργο Τσορβά, το Χρήστο Κλήμο, το Δούκα Μαριγλή, τον Παναγιώτη Λημναίο και το Θεόφιλο Χτενέλη. Εκφωνούν ο Παναγιώτης Κορομηλάς (άγγελος) και ο Στρατής Τοπαλής (πειρασμός).

Τη γενική επιμέλεια της καρναβαλικής επιθεώρησης έχει ο Παναγιώτης Κουτσκουδής. Τα κείμενα των σατιρικών μονόπρακτων είναι του Αντώνη Μηνά, ενώ η σάτιρα είναι του ίδιου, του Παναγιώτη Κουτσκουδή και του Στρατή Βεγιάζη, η σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου και τα σκηνικά του Λευτέρη Καμπιρέλη. Την τεχνική στήριξη έχουν αναλάβει ο Προκόπης Μαϊστρέλης και ο Δημήτρης Κορομηλάς, το μακιγιάζ και τα γραφιστικά είναι της Μυρσίνης Κουτσκουδή - Βουρλή, το βιντεομοντάζ της Λουκίας Διμπαμπή και στο υποβολείο θα βρίσκεται η Γιώτα Μαϊστρέλη.

Από τον Καρναβαλικό Σύλλογο
Το διήμερο Κυριακής και Καθαράς Δευτέρας, ο Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος» προγραμματίζει επίσης μια σειρά εκδηλώσεων:

Στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, θα λάβουν χώρα στην πλατεία της Αγοράς τα παραδοσιακά «τριψίματα», από όμιλο γυναικών, καθώς και η σάτιρα της Ευστρατίας Τσοκάρου - Μητσιώνη με θέμα «Καρνάβαλους τ’ς Αγιάσους», που θα εκφωνήσουν οι Μαρία Γλεζέλλη - Κουταλέλλη, Κατερίνα Γούναρη, Ταξιάρχης Κουταλέλλης, Ηλίας Κουταλέλλης και Ταξιάρχης Ταράνης.

Θα ακολουθήσει «Ο Αστερίξ στην Αγιάσο», σε σάτιρα του Δημητρίου Τζανή και σκηνικά των Ευστράτιου Καμαρού, Ηλία Χατζέλλη, Χρήστου Κουφέλου, Αντώνη Λαλά, Ιωάννη Κουρκουλή, Γιώργου Λεβέντη, Παναγιώτη Κουλαξιζέλλη, Ιωάννη Καμπιρέλλη, Παναγιώτη Λεβέντη και Ντόρη Ζεκιολάρι. Η ζωγραφική των σκηνικών είναι των Παναγιώτη Τζανή, Μιχάλη Τζανή, Γρηγόρη Βαλαλά και Γρηγόρη Μακαρώνη, ενώ θα εκφωνούν ο Γιώργος Λεβέντης, ο Μαρίνος Κορομηλάς, ο Ευστράτιος Καμαρός, ο Ηλίας Χατζέλλης, η Κατερίνα Γούναρη και ο Ιωάννης Καμπιρέλλης. Σημειώνεται ότι στον κόσμο θα μοιράζεται δωρεάν παραδοσιακό ρυζόγαλο.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα θα παρουσιαστούν στις 3 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημαρχείου μια σειρά από άρματα. Η παρέλαση θα ξεκινήσει με το «Κόντρα τσάντα και τζιβάνα», με σάτιρα των Παναγιώτη Ζαροδημητράκη, Γρηγόρη Μακαρώνη και Γιώργου Σταυρακέλλη, σκηνικά των Χρήστου Κουφέλου, Γρηγόρη Βαλαλά, Γρηγόρη Μακαρώνη, Παναγιώτη Ζαροδημητράκη, Παναγιώτη Χατζέλλη, Ιωάννη Χατζέλλη κι Ευστρατίου Χατζέλλη και ζωγραφική των Λεωνίδα Καλουτζή και Ταξιάρχη Καρέτου.

Εκφωνούν οι Παναγιώτης Ζαροδημητράκης, Δημήτριος Τσουκαρέλλης, Γρηγόρης Βαλαλάς, Ευστράτιος Καμαρός, Παναγιώτης Κουλαξιζέλλης, Χρήστος Κουφέλος. Θα ακολουθήσει το «Μπιτ’ σι γι δ’λειά», με σάτιρα Χρυσάνθη Χασάπη, Στρατή Τοπαλή, Μαίρης Κορομηλά, Δημήτρη Κορομηλά, Παναγιώτη Κορομηλά, σκηνικά των Χρήστου Κουφέλου, Γρηγόρη Βαλαλά, Γρηγόρη Μακαρώνη, Παναγιώτη Ζαροδημητράκη, Παναγιώτη Χατζέλλη, Ιωάννη Χατζέλλη κι Ευστρατίου Χατζέλλη. Εκφωνούν οι Δημήτρης Κορομηλάς, Βασίλης Βερδούκας, Στρατής Τοπαλής, Κατερίνα Γούναρη, Ραφαήλ Κουδουνέλλης, Παναγιώτης Κορομηλάς.

Στον κόσμο θα μοιράζονται ούζο, κρασί και νηστίσιμοι μεζέδες.




Και στις Γιορτές Αγοράς
 
Σημειώνεται ότι το Αγιασώτικο Καρναβάλι θα εκπροσωπηθεί αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στα πλαίσια των Γιορτών Αγοράς που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης από 12 έως και 16 Μαρτίου στη Μυτιλήνη, από μέλη του Καρναβαλικού Συλλόγου και του Αναγνωστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Ερμού και στη διαδρομή από το ΙΚΑ Μυτιλήνης μέχρι τα Κεντρικά Λύκεια, όμιλος γυναικών και ανδρών θα παρουσιάσει τα παραδοσιακά «τριψίματα», ο Γιώργος Δελόγκος και χορός θα παρουσιάσουν το έθιμο της τράτας, ενώ ο Παναγιώτης Κορομηλάς, ο Στρατής Τοπαλής και ο Γιώργος Τσορβάς θα παρουσιάσουν το σατιρικό σκετς «Γοι σ’μπιθέρις».

Θα συμμετάσχει η Παραδοσιακή Κομπανία του Αναγνωστηρίου με τα φυσερά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey