Παρουσίαση του βιβλίου του Απόστολου Γονιδέλλη στην Αθήνα

Tα πάντα… για την αρχαία Λέσβο

05/03/2013 - 16:58

Γέμισε το πρωί του περασμένου Σαββάτου η αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην παρουσίαση του βιβλίου του Απόστολου Γονιδέλλη «Ιστορία της Αρχαίας Λέσβου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιολίδα».

Γέμισε το πρωί του περασμένου Σαββάτου η αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην παρουσίαση του βιβλίου του Απόστολου Γονιδέλλη «Ιστορία της Αρχαίας Λέσβου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιολίδα». Την παρουσίαση διοργάνωσαν η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής και το παρών έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, αλλά και πολλοί Λέσβιοι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Παύλος Ναθαναήλ, που εκδήλωσε το θαυμασμό του για το έργο του Απόστολου Γονιδέλλη, που είναι και μέλος της Εταιρείας. Το δικό του χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ, Χριστόδουλος Τσακιρέλλης.

Πρώτη μίλησε για το βιβλίο η φιλόλογος Λίτσα Ρίζου, που έκανε μια σύντομη εισήγηση παρουσιάζοντάς το σε γενικές γραμμές κι εκφράζοντας την εκτίμησή της για το ίδιο και το συγγραφέα του. Στη συνέχεια, ο λαογράφος και συγγραφέας Στρατής Μολίνος συνόψισε όλο το βιβλίο στη λέξη «μαθαίνω», τονίζοντας ότι έμαθε πολλά από την ανάγνωση του βιβλίου, συστήνοντάς το στο κοινό. Τελευταίος πήρε το λόγο ο ίδιος ο συγγραφέας, Απόστολος Γονιδέλλης, που αναφέρθηκε στη μέθοδο έρευνας και καταγραφής του βιβλίου στο σύνολό του, τις πηγές που χρησιμοποίησε, τη δομή του έργου του κ.α., ώστε να δώσει στο κοινό μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα.

Αποσπάσματα από ποιήματα αρχαίων Λέσβιων ποιητών διάβασε η ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή, ενώ μεγάλο μέρος της παρουσίασης «έκλεψαν» μαθητές του θεατρικού τμήματος του Βιβλιοπωλείου «Αιγηίς», που απήγγειλαν στίχους Λέσβιων ποιητών όπως ο Αρίων, ο Αλκαίος, η Σαπφώ, ο Κριναγόρας και ο Αλφειός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey