Βιβλιοπαρουσίαση στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας

«Όμηρος και Τροία»

30/08/2012 - 14:17

Το βιβλίο του Βαγγέλη Πανταζή «Όμηρος και Τροία» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου στις 8 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας.

Το βιβλίο του Βαγγέλη Πανταζή «Όμηρος και Τροία» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου στις 8 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας.

Με μεθοδικότητα και υπομονή, στο δεύτερο αυτό βιβλίο του ο συγγραφέας και παράλληλα διδάκτωρ Ιστορίας, καταπιάνεται με τη μελέτη της ομηρικής γεωγραφίας της Τρωάδας. Είχε προηγηθεί, το 1996, η έκδοση του βιβλίου του «Ομηρική Γεωγραφία», στο οποίο αντιπαρέβαλλε τα δεδομένα των αρχαίων φιλολογικών μαρτυριών με τα πραγματικά γεωγραφικά δεδομένα.

Η συνεισφορά της δουλειάς του συνίσταται στο ότι τολμά να αμφιβάλει για την ορθότητα της διαδικασίας που οδήγησε στο «μοιραίο λόφο της αρχαιολογίας», αυτόν που βεβιασμένα ο Σλήμαν αναγόρευσε σε «Ίλιον του Πριάμου».

Ανατρέχοντας πίσω στις απαρχές του ζητήματος και παρακολουθώντας το μέχρι τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις, ο Βαγγέλης Πανταζής θέτει αυτονόητα ερωτήματα, που η δύναμη της παράδοσης καθιστούσε αδύνατα.

Η παρουσίαση του βιβλίου, την οποία συνδιοργανώνουν ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και ο Σύλλογος Φίλων του Χαίλντερλιν («Hölderlin Gesellschaft» στα πλαίσια σεμιναρίου που διοργανώνει ο τελευταίος στη Μήθυμνα, θα γίνει στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα γερμανικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey