Καλοκαίρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, με την Ορχήστρα του Δήμου Λέσβου

Μουσικό ταξίδι…

01/08/2012 - 15:31

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η μουσική εκδήλωση αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση, που παρουσίασε η Ορχήστρα του Δήμου Λέσβου στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η μουσική εκδήλωση αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση, που παρουσίασε η Ορχήστρα του Δήμου Λέσβου στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του Μουσείου, αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Ζούρος, που ευχαρίστησε το Δήμο Λέσβου και τα μέλη της Ορχήστρας, την οποία χαρακτήρισε ως το καλύτερο μουσικό σύνολο-πρεσβευτή της Λέσβου, για τη συμμετοχή τους και τη συμβολή τους με τη συναυλία αυτή στην προσπάθεια του Μουσείου να λειτουργήσει ένα χώρο πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών στη δυτική Λέσβο. Ο ίδιος τόνισε, άλλωστε, πως στόχος του Μουσείου παραμένει η ανάδειξη και προστασία του απολιθωμένου δάσους και η δημιουργία πολιτιστικών γεγονότων στην περιφέρεια.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης, που αναφέρθηκε στις 120 εκδηλώσεις του Λεσβιακού Καλοκαιριού που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη Λέσβο.

Οι μουσικοί της συναυλίας
Στη συνέχεια, οι ακροατές που βρέθηκαν στο χώρο του Μουσείου, μεταξύ των οποίων ο αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης Αντώνης Κουμαράς, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιγρίου Παύλος Τσίκνας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ερεσού Ανδρέας Αντωνακόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Αθανασιάδης, απόλαυσαν μια εξαιρετική μουσική βραδιά, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη και με μοναδικές ερμηνείες τραγουδιών του Δήμου Μούτση από τους Πάρη Σκορδομπέκη, Μιχάλη Δήσσο, Συμεώνη Καραγιάννη, Κατερίνα Βασιλείου, Αμέρσσα Τσιριγώτη, Ειρήνη Στεφανοπούλου, Γρηγόρη Συρόπουλο, Νίκο Βερβενιώτη, Μαριάννα Μυρογιάννη - Κούκου και Μαρία Παναγιωτάρα, που μάγεψαν το κοινό.

Στην Ορχήστρα του Δήμου έπαιξαν: μπουζούκι ο Χρήστος Παναγιωτάρας και ο Στράτος Βουτσής, ακορντεόν και πιάνο η Πέλα Μυρογιάννη, πλήκτρα η Ειρήνη Στεφανοπούλου, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα ο Αντώνης Κάντζος, κλασσική κιθάρα ο Νίκος Αλγιαννάκης, μπαγλαμά και 12χορδη κιθάρα ο Στράτος Μαμουλέλλης, μπάσο ο Σίμος Ευθυμιάδης, τύμπανα ο Γιάννης Γανώσης, κρουστά η Μαρία Αναγνωστέλλη, ενώ η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την Τζία Συκομιτέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey