Στη διάθεση της Λέσβου για κάθε ζήτημα δήλωσε ο Χ. Αθανασίου στο Δ. Βουνάτσο

«Δίαυλος» στην… κυβέρνηση

31/07/2012 - 14:55

«Στήριγμα» όχι μόνο για τον «Καλλικράτη, αλλά και για κάθε ζήτημα που απασχολεί τη Λέσβο, κυβερνητικής αρμοδιότητας, ο Δήμος μπορεί να επικαλείται τη βοήθεια του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου.

«Στήριγμα» όχι μόνο για τον «Καλλικράτη, αλλά και για κάθε ζήτημα που απασχολεί τη Λέσβο, κυβερνητικής αρμοδιότητας, ο Δήμος μπορεί να επικαλείται τη βοήθεια του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο το Σάββατο στη Μυτιλήνη, σε άτυπη επίσκεψή του στο νησί, του μετέφερε ότι η αλλαγή του χωροταξικού του «Καλλικράτη» αποτελεί όχι μόνο προσωπική του άποψη, αλλά και θέση της κυβέρνησης.

Η συνάντηση του υπουργού με το Δημήτρη Βουνάτσο έγινε το πρωί του Σαββάτου στο Παλαιό Δημαρχείο, παρουσία των αντιδημάρχων Γιάννη Τσακίρη και Γιώργου Κυριαζή, και αφορούσε στα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ενιαίος Δήμος Λέσβου, και από απόψεως συρρίκνωσης ή κατάργησης κρατικών υπηρεσιών, οικονομικού και φορολογικού χαρακτήρα, αλλά και το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως σημειώνεται σε Δελτίο Τύπου του Δήμου, η ουσιαστική συζήτηση επεκτάθηκε και σε γενικότερα θέματα σε ό,τι αφορά στο νησί, για τα οποία ο δήμαρχος είχε ενημερώσει κατ’ επανάληψη τον κ. Αθανασίου και πολύ πριν αναλάβει τα υπουργικά του καθήκοντα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κ. Αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε την πλήρη συνοδοιπορία και υποστήριξή του στις προσπάθειες του Δήμου Λέσβου για την επίλυσή τους, κυριότατα για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη» και τη δημιουργία περισσοτέρων δήμων, με βάση την εισήγηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), που προέβλεπε τη δημιουργία πέντε δήμων στη Λέσβο. Ο κ. Αθανασίου για όλα αυτά δήλωσε ότι για το χωροταξικό ανασχεδιασμό της αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού, πέραν της προσωπικής του θέσης, μεταφέρει και τη θέση της κυβέρνησης, και το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί προσεχώς. Επίσης τόνισε ότι θα είναι στη διάθεση του Δήμου, σε ανοιχτή γραμμή, για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα κυβερνητικής αρμοδιότητας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey