Για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών απευθύνεται με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών, η ΠΕΔ Β. Αιγαίου

Να σταματήσει η ανασφάλεια όλων

16/06/2012 - 14:37

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών απέστειλε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου σχετικά με τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κοινωνικών δομών.

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών απέστειλε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου σχετικά με τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κοινωνικών δομών. Όπως αναφέρεται, τα προγράμματα αυτά, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ-ΜΕΑ-ΚΗΦΗ κ.τ.λ., που υλοποιούνται μέσω των δήμων, φέτος κλείνουν 10 χρόνια υλοποίησης, διάστημα επαρκές για να αποφασιστεί επιτέλους τι πρέπει να γίνει με αυτά, δεδομένου και του ότι υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι είναι δέσμιοι τρίμηνων, εξάμηνων ή και ετήσιων παρατάσεων, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς το 2002 υπέγραψαν ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που από τότε παρατείνονται μαζί με την παράταση που παίρνουν τα προγράμματα και πληρώνονται όποτε ο εκάστοτε υπουργός εξοικονομήσει πόρους και με καθυστερήσεις. Με τον ίδιο τρόπο, αναφέρει η ΠΕΔ Β.Α., δημιουργήθηκαν εξαρτήσεις ανθρώπων που ωφελούνται από τις δομές στο πλαίσιο λειτουργίας του κοινωνικού κράτους, ενώ οι δήμοι πιέζονται και από τις δύο πλευρές, εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια όλων. Ως απόδειξη κατατίθεται η νέα τρίμηνη παράταση των δομών μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Συνεπώς, το Δ.Σ. τής ΠΕΔ Β. Αιγαίου ζητάει από την πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί και να προνοήσει ώστε να τερματιστεί η ομηρία και η ανασφάλεια όλων, ενώ σε περίπτωση που αποφασιστεί να συνεχιστεί η λειτουργία των προγραμμάτων, θα πρέπει παράλληλα να αποφασιστεί και η τακτική ενίσχυσή τους, όπως και η αύξηση των πόρων. Τέλος, ζητά να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων από ορισμένου, σε αορίστου χρόνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey