Κοινή εμφάνιση των χορωδιών «Animato» της Μυτιλήνης και «Bocca Chiusa» της Σάμου, στο Μόλυβο

Από Μότσαρτ μέχρι… Μάικλ Τζάκσον

08/06/2012 - 15:38

Μία όμορφη βραδιά απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν στη Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε τη Δευτέρα, στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, η Χορωδία «Animato», σε συνεργασία με τη Χορωδία «Bocca Chiusa» από τη Σάμο.

Μία όμορφη βραδιά απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν στη Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε τη Δευτέρα, στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, η Χορωδία «Animato», σε συνεργασία με τη Χορωδία «Bocca Chiusa» από τη Σάμο.

Για τα μέλη της «Animato» η χαρά ήταν διπλή, αφού ήταν η πρώτη φορά που φιλοξενούσαν ένα χορωδιακό σύνολο στη Λέσβο, αλλά και η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στο Μόλυβο. Σημαντική όμως ήταν η εκδήλωση και για τα μέλη της σαμιώτικης χορωδίας, αφού ήταν η πρώτη φορά που θα τραγουδούσαν εκτός του νησιού τους.

Το πρόγραμμα των χορωδιών
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη «μυτιληνιά» χορωδία, που παρουσίασε ένα πρόγραμμα με κομμάτια μουσικής κλασσικών συνθετών, όπως ο Μότσαρτ, ο Λόττι και ο Ραμίρεζ, και στη συνέχεια κινηματογραφική μουσική από ταινίες όπως «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Amistad» και «Shrek». Τη χορωδία διηύθυνε ο Αντώνης Βερβέρης, ενώ στο πιάνο συνόδευε η Νίκη Κεραμέκη, μαζί με την Αγγελική Ντανιλέφσκα στο βιολί και το Στρατή Σκουρκέα στα κρουστά.

Στη συνέχεια, στη σκηνή βγήκε η χορωδία «Bocca Chiusa» της Σάμου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουμαραδιού. Το πρόγραμμα των φιλοξενούμενων χορωδών ξεκίνησε με το κομμάτι «Νυχτοπαίδι» από το συγκρότημα «Τρίφωνο» και ακολούθησαν χορωδιακές διασκευές τραγουδιών της «Λιλιπούπολης». Στη συνέχεια ακούστηκαν διασκευές γνωστών τραγουδιών ξένων καλλιτεχνών, όπως ο Μάικλ Τζάκσον, οι «U2», οι «The Mamas and the Papas» και η βραδιά έκλεισε με λατινοαμερικάνικη μουσική, υπό τη συνοδεία συνόλου κρουστών. Σύμφωνα με τους συντελεστές, το κοινό ενθουσιάστηκε από την επιλογή των κομματιών, από το κέφι με το οποίο οι χορωδοί εμφανίστηκαν στη σκηνή, αλλά και από την τεχνική αρτιότητα του συνόλου. Ο διευθυντής τής «Bocca Chiusa» εξέφρασε τη χαρά του για συμμετοχή του συνόλου στην εκδήλωση και ευχαρίστησε το κοινό του Μολύβου και τη Χορωδία «Animato» για τη φιλοξενία τους. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επαναλάβει την πρόσκληση προς την «Animato», για διοργάνωση αντίστοιχης εκδήλωσης προσεχώς στη Σάμο.


Τα μέλη τής «Animato», στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Μήθυμνας

Συγκίνηση για τη συνεργασία
Η εκδήλωση έκλεισε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, με τις δύο χορωδίες μαζί επί σκηνής να αποδίδουν το γνωστό «The Lion sleeps tonight», διασκεδάζοντας ιδιαίτερα το κοινό.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για τη συνεργασία των δύο χορωδιών, που απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει και συνέχεια, αλλά και για τις “φιλίες για μια ζωή”, που δημιουργούνται μεταξύ των χορωδών», είπε στο «Ε» ο διευθυντής τής «Animato», Αντώνης Βερβέρης.

Σημειώνεται πως, με αφορμή την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλή Βερβέρη στην εκδήλωση, ο ίδιος ζήτησε από την Περιφέρεια να ενισχύσει παρόμοιες συνεργασίες μεταξύ πολιτιστικών ομάδων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey