Εκδηλώσεις από τους δύο Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ακρασίου

Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι

25/05/2012 - 15:51

Πλούσιο θα είναι το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Ακράσι, χάρη στη μέριμνα των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων του χωριού. Μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί μια ευρεία σειρά από εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα, που στόχο έχουν να προσφέρουν «άρτο και θεάματα» σε όλους τους κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πλούσιο θα είναι το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Ακράσι, χάρη στη μέριμνα των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων του χωριού. Μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί μια ευρεία σειρά από εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα, που στόχο έχουν να προσφέρουν «άρτο και θεάματα» σε όλους τους κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν καταρτίσει οι δύο Σύλλογοι, το Σάββατο 28 Ιουλίου θα παιχτούν θεατρικά σκετς με σάτιρα σε ντοπιολαλιά, από τη θεατρική ομάδα του χωριού, που μετά από αρκετά χρόνια βρίσκεται ξανά επί το… έργον.

Την Κυριακή 29 Ιουλίου θα γίνει πάρτυ νεολαίας, ενώ το Σάββατο 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο καλοκαιρινός χορός των δύο Συλλόγων. Την Τετάρτη 8 Αυγούστου διοργανώνεται εκδρομή στον Άγιο Ραφαήλ και τον Άγιο Ερμογένη, ενώ οι αυγουστιάτικες προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα κλείσουν με την καθιερωμένη «Γιορτή Τραχανά».

Εκδηλώσεις για παιδιά
Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Ακρασίου, ωστόσο, δε σταματά εκεί, αφού οι δύο Σύλλογοι προγραμματίζουν πολλές ακόμη εκδηλώσεις, παιχνίδια και διάφορα άλλα δρώμενα, για μικρούς και μεγάλους.

Τα παιδιά του Ακρασίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική και μουσικοχορευτική παράσταση «Ταξίδι με τη μουσική», να πάρουν μέρος σε παιχνίδι γνώσεων, επίδειξη μαγειρικής, ποδηλατικό αγώνα, κυνήγι θησαυρού, παρουσίαση ταλέντων, παιχνίδι με θέμα «Βρίσκω τα αντικείμενα», αλλά κι εκμάθηση παραδοσιακών χορών από δασκάλους του χωριού.

Τέλος, με τη βοήθεια της Μαρίας Νικολιά, της Διονυσίας Γερακούδη και της Πωλίνας Σοφιανού, θα μάθουν πώς να φτιάχνουν αντικείμενα με διάφορα υλικά (π.χ. κοσμήματα), να παρασκευάζουν το «σαπούνι της γιαγιάς», όπως φτιαχνόταν τα παλιά χρόνια, αλλά και να ζωγραφίζουν τον τόπο τους. Και δε θα λείψουν και οι διάφορες αθλοπαιδιές, στις οποίες θα μπορούν να πάρουν μέρος όσοι μικροί κάτοικοι του Ακρασίου το επιθυμούν.

Για μεγάλους… και μικρούς
Οι μεγάλοι, από την άλλη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μουσική βραδιά προς τιμήν της γερουσίας του χωριού, που θα τραγουδήσει παλιά πλωμαρίτικα τραγούδια και αμανέδες, άλλα μικρασιάτικα τραγούδια κ.λπ.. Επίσης, πέρα από την αιμοδοσία στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν, θα μπορέσουν να πάρουν μέρος και σε διαγωνισμό επιτραπέζιων παιχνιδιών όπως πινόκ, τάβλι και σκάκι.

Τέλος, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα μικρό και μεγάλο «δρόμο υγείας» από το Αμπελικό έως το Ακράσι και από το Νεοχώρι έως το Ακράσι, αλλά και να περπατήσουν σε παρακείμενες όμορφες τοποθεσίες, όπως οι Άγιοι Απόστολοι, η Δρώτα, οι Ταξιάρχες κ.ά., στο πλαίσιο περιπατητικών εκδρομών με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον τόπο μου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey