Η «εκτέλεση» του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας επί σκηνής, από τους «Αστέγους»

Μια (κωμικο)τραγική παράσταση!

16/05/2012 - 15:53

Μια απολαυστικότατη κωμωδία, που τη χρειαζόταν το κοινό της Μυτιλήνης. Αυτό ήταν η παράσταση «Άντε πάλλλλι!!! (Άλλο ένα… “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”)», που ανέβασαν τις περασμένες ημέρες οι «Άστεγοι» στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Μια απολαυστικότατη κωμωδία, που τη χρειαζόταν το κοινό της Μυτιλήνης. Αυτό ήταν η παράσταση «Άντε πάλλλλι!!! (Άλλο ένα… “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”)», που ανέβασαν τις περασμένες ημέρες οι «Άστεγοι» στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Η Μάνια η σκηνοθέτης και η… απαράδεκτα κωμικοτραγική ομάδα της χάρισαν άφθονο γέλιο μέσα από τα όσα «τράβηξε» το γνωστό θεατρικό έργο τού Ουίλλιαμ Σαίξπηρ κατά την πρεμιέρα που του έκαναν, κι απέδειξαν πως τελικά η επιλογή για φέτος από τους «Αστέγους» ενός τόσο διαφορετικού έργου ήταν ό,τι καλύτερο.

Και τις τρεις ημέρες της παράστασης, το Δημοτικό Θέατρο ήταν γεμάτο. Οι φήμες είχαν, άλλωστε, κυκλοφορήσει από την πρώτη στιγμή για το πόσο αστεία και πετυχημένη ήταν η παράσταση, κι έτσι μέχρι και την τελευταία μέρα υπήρχε πολύς κόσμος που αποφάσιζε να τη δει.

Οι… ηθοποιοί (λέμε τώρα…!)
Το σκηνικό δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το σπίτι των Καπουλέτων, με το κλασσικό «μπαλκόνι» της Ιουλιέτας. Μπαλκόνι όμως δεν υπάρχει, κι από εκεί ξεκινούν οι αναποδιές. Ο Τζάννος το φτιάχνει… αλλού, η Ανθή (Ιουλιέτα) γκρινιάζει, η Μάνια (σκηνοθέτης) περιφέρεται φωνάζοντας αγκαλιά με το… φλασκί της, η Υπατία (Λαίδη Καπουλέτου) εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να διαφημίσει τα καλλυντικά «Ερωτομάνννια» και ο Στράτος (Ρωμαίος) θα προτιμούσε να έπαιζε τον «Πυγμαλίωνα» ή τον… Άρη Βελουχιώτη. Πέρα από αυτό, ξεχνάει συχνά…

Και ήταν και οι υπόλοιποι. Ο Βασίλης (Μπενβόλιος, Τυπάλδος, Καπουλέτος, Πάρης και μερικοί ακόμη…) και ο οποίος - ω, τι ατυχία! - είχε ξεχάσει «τα κοστούμια» του. Η Χριστίνα (υπηρέτης) μόλις «έφαγε χυλόπιτα» από το φίλο της και ζει το δικό της δράμα, η Κατερίνα (παραμάνα) είναι η μόνη που έχει δουλέψει σκληρά για το ρόλο της και οι άλλοι της τα χαλάνε, ο Χρυσόστομος (ο κκκεκές πρίγκιπας και Βαλτάσαρ), η Μαρία (υποβολείο), ο Άκης (μουσικός), η Χρυσή (Κομπάρσος Α΄) και ο Αργύρης (Κομπάρσος Β΄), που όλο και κάποια… στραβή θα κάνουν. Μέσα σε όλα και ο Σταμάτης (χειριστής ήχου και φώτων), που η παράσταση δεν του επιτρέπει να ακούσει το ματς τού (Μ)ΠΑΟΚ με την ησυχία του.

Από την αρχή φαινόταν το πράγμα πως θα πήγαινε στραβά και τελικά, όλοι τα κατάφεραν να τα… θαλασσώσουν. Το πώς, όμως, είναι αυτό που έχει σημασία. Φυσικά, ο καθένας με τον τρόπο του.

Θα παιχτεί ξανά
Μια εκδοχή λίγο… «ρέμπελη» του πρωτότυπου έργου τού Σαίξπηρ, όπως λέει και ο πραγματικός σκηνοθέτης του έργου, Κλεομένης Τζαννέτος, την οποία ευχαριστήθηκαν πολύ - όπως φάνηκε από τις παραστάσεις -, τόσο οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που την ανέβασαν, όσο και όσοι την παρακολούθησαν μέσα στο τριήμερο που παίχτηκε.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την παράσταση, δεδομένου πως είδαμε την τόση ικανοποίηση του κόσμου», είπε στο «Ε» ο Κλεομένης Τζαννέτος. «Στόχος μας δεν ήταν να ανεβάσουμε ένα “αριστούργημα”, αλλά να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει. Όπως φάνηκε, χρειάζεται κι αυτό το θέατρο στην πόλη μας…»

Η παράσταση θα ανέβει και πάλι στις 5 Αυγούστου στο Κάστρο της Μυτιλήνης, στα πλαίσια του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2013». Από εκεί και πέρα, θα ξαναπαιχτεί στη Μυτιλήνη μέσα στον Οκτώβριο, λίγο πριν «ταξιδέψει» για την 24η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που φέτος θα γίνει στη Σάμο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey