Οι «Γλεντιστάδες» του Μεσοτόπου, στο 2ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Ελληνικής Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής στην Αθήνα και σε εκδήλωση για τη «βρακάδικη» ενδυμασία

Θα δώσουν «άρωμα» Λέσβου

12/05/2012 - 14:39

Στο 2ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Ελληνικής Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής, που διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος (ΕΡΚΕΤ) σήμερα Σάββατο 12 Μαΐου στις 8:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, θα συμμετάσχουν οι «Γλεντιστάδες» του Συλλόγου Μεσοτοπιτών.

Στο 2ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Ελληνικής Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής, που διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος (ΕΡΚΕΤ) σήμερα Σάββατο 12 Μαΐου στις 8:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, θα συμμετάσχουν οι «Γλεντιστάδες» του Συλλόγου Μεσοτοπιτών. Μια εβδομάδα μετά, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου, ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου θα πάρει μέρος στην εκδήλωση του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Ομίλου Γλυφάδας, με θέμα την ανδρική «βρακάδικη» ενδυμασία.

Μετά και την πετυχημένη περσινή διοργάνωση - στην οποία είχε πάρει μέρος με επιτυχία και το φωνητικό και μουσικό σύνολο της Μυτιλήνης «Τρεις λαλούν εν’ δε μπαντ» -, το ΕΡΚΕΤ διοργανώνει φέτος το 2ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Ελληνικής Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής.

Στις 8.30 σήμερα το απόγευμα, εννέα  φωνητικά σύνολα θα παρουσιάσουν το ρεπερτόριό τους στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», φιλοδοξώντας να κάνουν γνωστό στο κοινό το μουσικό λαϊκό πολιτισμό συγκεκριμένων περιοχών ή πολιτισμικών κοινοτήτων από τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Αυτήν τη φορά, η Λέσβος θα εκπροσωπηθεί από ένα πολύ πιο γνωστό μουσικό σχήμα, αυτό των «Γλεντιστάδων» του Συλλόγου Μεσοτοπιτών, που θα εμφανιστεί έβδομο κατά σειρά, για να παρουσιάσει μουσική και χορούς της Λέσβου.

Η σειρά εμφάνισης των σχημάτων θα περιλαμβάνει το Λύκειο των Ελληνίδων Χαλκίδας, το Σύλλογο Γυναικών Κέας «Η Μελίτη», τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών, το Χορευτικό Οργανισμό «Οι Βάκχες», το Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης, το Σύλλογο Γυναικών Νέου Μοναστηρίου Δομοκού, το Σύλλογο Μεσοτοπιτών με τους «Γλεντιστάδες» του, το Σύλλογο Ποντίων Πετρούπολης & Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός», καθώς και το φωνητικό σύνολο του ίδιου τού ΕΡΚΕΤ.

Και στη Γλυφάδα
Μια εβδομάδα μετά, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου, ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου θα πάρει μέρος στην εκδήλωση του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Ομίλου Γλυφάδας «Χοροστάσι».

Η εκδήλωση, που θα γίνει στο θέατρο «Δόρα Στράτου» στις 8 το βράδυ, θα έχει τίτλο «Βρακάδες» και θα είναι αφιερωμένη στην ανδρική «βρακάδικη» ενδυμασία. Σκοπός των διοργανωτών είναι να αναδειχθεί ο πλούτος της εκάστοτε ανδρικής παραδοσιακής φορεσιάς, αλλά και να ξεδιπλωθεί η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα του κάθε τόπου, όχι μόνο στο μουσικοχορευτικό ρεπερτόριο, αλλά και στις ενδυματολογικές του προτιμήσεις.

Το Σάββατο θα παρουσιαστούν δρώμενα, χοροί και τραγούδια από την Ικαρία, την Κάρπαθο, την Κεφαλονιά, την Κάρυστο Εύβοιας, το Μεσότοπο, τις Λεύκες Πάρου και την Κύθνο, ενώ την Κυριακή θα ακολουθήσουν περιοχές όπως τα Κήθυρα, η Νάξος, η Σκύρος, η Χίος, η Κρήτη κ.λπ..
Η γενική είσοδος στην εκδήλωση, που υπόσχεται στο κοινό να το διασκεδάσει, να ταξιδέψει, να μάθει και να θυμηθεί, ανέρχεται στα πέντε ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey