Τ’ άσπρο χαρτί σκληρός καθρέφτης

11/05/2012 - 14:58

Την πρώτη της λογοτεχνική εμφάνιση κάνει με το παρόν βιβλίο η γνωστή Θεσσαλονικιά φιλόλογος και συγγραφέας σχολικών βιβλίων Ελένη Λόππα. Το πρωτότυπο πεζογράφημά της αναφέρεται στη ζωή μιας γυναίκας, που είδε, έπαθε και έμαθε πολλά, από τα παιδικά της χρόνια ως τα χρόνια της ωριμότητας.

Την πρώτη της λογοτεχνική εμφάνιση κάνει με το παρόν βιβλίο η γνωστή Θεσσαλονικιά φιλόλογος και συγγραφέας σχολικών βιβλίων Ελένη Λόππα.

Το πρωτότυπο πεζογράφημά της αναφέρεται στη ζωή μιας γυναίκας, που είδε, έπαθε και έμαθε πολλά, από τα παιδικά της χρόνια ως τα χρόνια της ωριμότητας. Χρησιμο­ποιώντας διάφορους αφηγηματικούς τρόπους, αναδρομές στο παρελθόν, προβολές στο μέλλον, in medias res, σε δεύτερο κυρίως ρηματικό πρόσωπο, η ηρωίδα επιχειρεί να κατακτήσει την αυτογνωσία, μέσα από μια οδυνηρή κατάδυση στον εαυτό.

Πρόκειται στην ουσία για μια εκ βαθέων εξομολό­γηση, όπου διαπλέκονται βιωματικά και μυθο­πλαστικά στοιχεία. Ως μέσα χρησιμοποιούνται ποικίλες μορφές κειμένων, ημερολόγια, επιστολές, εμβόλιμες αφηγήσεις άλλων προσώπων, που σχετίζονται με την ηρωίδα, ποιητικά κείμενα, ηλεκτρονικά μηνύματα.

Κεντρικό στοιχείο της αφήγησης αποτελεί ο έρωτας, με τις κορυφώσεις και τις πτώσεις του. Έρωτας μοιραίος και καταλυτικός. Αλλά και ο θάνατος και οι κάθε είδους απώλειες αγαπημένων προσώπων που η ηρωίδα αγωνίζεται με κάθε τρόπο να αντέξει. Και τέλος, οι ρήξεις με το παρελθόν και οι αποφασιστικές ανατροπές που επιχειρεί, στην προσπάθεια να ξανακερδίσει τη ζωή, μέσα και πάλι από έναν άλλο μεγάλο έρωτα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey