O Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου, στα Κεντρικά Λύκεια

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

26/04/2012 - 16:45

Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την Πρωτομαγιά, έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την Πρωτομαγιά, έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

Στην ανακοίνωσή του, ο Συντονισμός στέκεται κυρίως στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, στην κατάργηση ασφαλιστικών κατακτήσεων δεκαετιών. Παράλληλα υπογραμμίζει: «Ο οργανωμένος λαός, οι εργαζόμενοι, μπορούν να διώξουν το μαύρο μέτωπο της αντίδρασης, με τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, με ενότητα και αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στην επιτροπή “Δεν Πληρώνω”. Να ενώσουμε όλα τα ρυάκια αντίστασης σε ένα μεγάλο ποτάμι ρήξης και ανατροπής.»

Τα αιτήματα που τίθενται για αυτή την κινητοποίηση, είναι:

- Αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και κατάργηση των χαρατσιών. Απαγόρευση των απολύσεων.

- Παύση πληρωμών - διαγραφή του χρέους και το πάγωμα έως και διαγραφή των δανείων των εργαζομένων και των ανέργων. Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των βασικών πυλώνων της οικονομίας με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο.

- Ανατροπή της απεχθούς δανειακής σύμβασης, των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων που τα συνοδεύουν.

- Ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε άλλης που ακολουθεί την ίδια πολιτική. Τη ρήξη με το Ευρώ, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., τη δικτατορία των αγορών, την ξεδιάντροπη υφαρπαγή της λαϊκής θέλησης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey