Το Αναγνωστήριο Αγιάσου γιόρτασε την 25η Μαρτίου

Με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα

28/03/2012 - 16:59

Με σκοπούς και χορούς από τα νησιά του Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα γιόρτασε, όπως κάθε χρόνο, την επέτειο της 25ης Μαρτίου το Αναγνωστήριο Αγιάσου.

Με σκοπούς και χορούς από τα νησιά του Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα γιόρτασε, όπως κάθε χρόνο, την επέτειο της 25ης Μαρτίου το Αναγνωστήριο Αγιάσου.

Το κινηματοθέατρο ήταν κατάμεστο από κόσμο, που παρακολούθησε το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει τα πολυμελή χορευτικά τμήματα του Αναγνωστηρίου, ξεκινώντας από παιδικές ηλικίες και φτάνοντας μέχρι και το τμήμα ενηλίκων. Με τις πολύχρωμες στολές τους, χαρακτηριστικές κάθε περιοχής, οι χορευτές κινήθηκαν στους ρυθμούς παραδοσιακών σκοπών όπως τα «Ξύλα» της Λέσβου και ο «Πυργούτσικος» της Χίου, αλλά και το «Ρογκατσάρικο» της Θεσσαλίας και η «Καραγκούνα» της Ηπείρου, ο «Ζωναράδικος» του Έβρου, ο «Καβοντορίτικος» της Εύβοιας και ο «Μάουκας» των Κυκλάδων.

Με το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, να δίνει τα εύσημα στους συντελεστές, ολοκληρώθηκε για άλλη μια χρονιά η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, που στάθηκε αφορμή να παρουσιαστεί η δουλειά που γίνεται από το Αναγνωστήριο στον τομέα της διάσωσης και διάδοσης της τοπικής, αλλά κι εθνικής χορευτικής παράδοσης του τόπου.

Λίγο πριν το κλείσιμο της βραδιάς, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων προσέφεραν μια όμορφη ανθοδέσμη στο χοροδιδάσκαλο Θύμιο Σαραντίδη, ευχαριστώντας τον για το έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια στην Αγιάσο και όχι μόνο.

Σημειώνεται πως την παρουσίαση των χορών έκανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αναγνωστηρίου Στρατής Σταυρακέλης, τη φωτιστική κάλυψη ο Προκόπης Μαϊστρέλης και το γραφιστικό κομμάτι του προγράμματος επιμελήθηκε η Μυρσίνη Κουτσκουδή - Βουρλή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey