Πού βρισκόμαστε; Πού πάμε; Τι προοπτικές έχουμε;

Η Ελλάδα που αγάπησα, η Ελλάδα της χρεοκοπίας

20/04/2012 - 14:43

Σε εννιά κεφάλαια χωρίζεται το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή της Πολιτικής Δικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστα Μπέη.

Σε εννιά κεφάλαια χωρίζεται το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή της Πολιτικής Δικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστα Μπέη. Οι τίτλοι των κεφαλαίων είναι: Άνδρες δικαστές και..., Η Ελλάδα της χρεοκοπίας, Για τον Γιάννη Αλευρά, Και για τον Αντρέα;, Ποιος φταίει; - Εμείς όλοι, Δικαιοσύνη στα μέτρα του «εθνικού συμφέροντος», Και περί της Εκκλησίας;, Η διαχρονική παθογένεια του ελληνισμού, Για την ανάγκη να ιδρυθεί - επιτέλους - ελληνικό κράτος.

Να ένα απόσπασμα από την εισαγωγή:
«Η Ελλάδα, ύστερα από πολλών αιώνων δουλεία, ποτέ δεν κατόρθωσε να έχει “ανεξαρτησία κράτους”. Ούτε οι άλλοτε κοτζαμπάσηδες (ήδη ο λεγόμενος πολιτικός κόσμος, αντάμα με κάποιους ανώτατους δικαστές, στρατηγούς, πανεπιστημιακούς, καθώς και επιχειρηματίες που επίσης σιτίζονται από τις χοντρές δουλειές του Δημοσίου) μήτε ο απλός ημιμαθής λαός είχαν ποτέ την απαιτούμενη θέληση να ιδρύσουν ευρωπαϊκών προδιαγραφών κράτος. Η εύστοχη απειλητική προειδοποίηση της καυστικής μεταπολεμικής κωμωδίας “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” ήδη επαληθεύεται. Με κοινή ευθύνη όλων μας.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey