Χωρίς συμμετοχή η κινητοποίηση αυτοδιοικητικών, δημοτικών υπαλλήλων και εργαζομένων ΔΕΥΑΛ κατά «Καλλικράτη ΙΙ»

Ούτε για την τιμή των όπλων…

11/04/2012 - 15:57

Χωρίς συμμετοχή, παρά το γεγονός ότι στηριζόταν από τρεις συλλογικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε χθες η κινητοποίηση κατά του «Καλλικράτη ΙΙ». Κατά του πολυνομοσχεδίου που εισήχθη χθες στη Βουλή και δεν προβλέπει καμμία απολύτως αλλαγή σε ό,τι αφορά στο χωροταξικό της Λέσβου.

Χωρίς συμμετοχή, παρά το γεγονός ότι στηριζόταν από τρεις συλλογικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε χθες η κινητοποίηση κατά του «Καλλικράτη ΙΙ». Κατά του πολυνομοσχεδίου που εισήχθη χθες στη Βουλή και δεν προβλέπει καμμία απολύτως αλλαγή σε ό,τι αφορά στο χωροταξικό της Λέσβου και παράλληλα δε λαμβάνει υπόψη του τις προτάσεις που υποβλήθηκαν απ’ τους τοπικούς φορείς στο πλαίσιο της διαβούλευσης η οποία προηγήθηκε.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, καταγγέλλοντας τη στάση του Υπουργείου Εσωτερικών να μη συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο τις προτάσεις των αυτοδιοικητικών που κατατέθηκαν για ό,τι κρίνουν αναγκαίο να αλλάξει ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Τη συμμετοχή των μελών του με ωριαία στάση εργασίας, απ’ τις 11 έως τις 12 το μεσημέρι, είχε ανακοινώσει ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο Δήμο Λέσβου, ενώ ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων τής ΔΕΥΑΛ, που τόνιζε: «Κατανοώντας την αγωνία του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, αλλά και κάθε πολίτη του Δήμου Λέσβου στο θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού της Λέσβου, αλλά και για το μέλλον της παροχής καλών υπηρεσιών, συμπαρατασσόμαστε στη δίκαιη διαμαρτυρία τους με ωριαία στάση εργασίας.»

Με αφορμή την κινητοποίηση, ο Σύλλογος της ΔΕΥΑΛ επανέλαβε τη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην επέκταση των ορίων αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΛ σ’ όλο το νησί, «χωρίς να ληφθούν υπόψη οι σχετικές μελέτες, πράγμα που θα έχει αντίκτυπο στην παροχή υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης και στην υγιεινή του πόσιμου νερού».
Παρά τις στάσεις όμως εργασίας και την κινητοποίηση του Δικτύου (υπήρξαν και πρόεδροι που ανέφεραν ότι δεν είχαν ενημερωθεί σχετικώς), η συμμετοχή στη διαμαρτυρία μπροστά απ’ το Παλιό Δημαρχείο ήταν πολύ μικρή. Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από μερικούς προέδρους κοινοτήτων και ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους, απ’ τους εργαζομένους συμμετείχαν κατά κύριο λόγο οι συνδικαλιστές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey