«Χρωματιστά Βιβλία» του Μυριβήλη

01/07/2012 - 05:56
Με θέμα της τα «Χρωματιστά Βιβλία» του Λέσβιου πεζογράφου Στρατή Μυριβήλη, ξεκινά στις 24 Ιουλίου από τη Συκαμιά Λέσβου, η ομότιτλη παράσταση-συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και του καλλιτεχνικού οργανισμού «Κοχύλι».
Με θέμα της τα «Χρωματιστά Βιβλία» του Λέσβιου πεζογράφου Στρατή Μυριβήλη, ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουλίου από το χωριό του γνωστού συγγραφέα, τη Συκαμιά Λέσβου, πριν κάνει το γύρο του νομού Αιτωλοακαρνανίας, η ομότιτλη παράσταση-συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και του καλλιτεχνικού οργανισμού «Κοχύλι».

Τα γνωστά «Χρωματιστά Βιβλία» του πεζογράφου Στρατή Μυριβήλη είναι συλλογές διηγημάτων που εκδόθηκαν την περίοδο 1936 - 1959. Κάθε βιβλίο έχει τη δική του πινελιά χρώματος, τη δική του μαστοριά και ιστορίες, ενώ μέσα από τις σελίδες του μπορεί κανείς να ταξιδέψει σε κάθε εποχή και τόπο, από τα χαρακώματα του μετώπου, μέχρι τα παλιά αρχοντικά της Αθήνας.
Η συγκεκριμένη παράσταση βασίζεται σε μια επιλογή πέντε διηγημάτων από τα τέσσερα αυτά χρωματιστά βιβλία, τα οποία είναι «Η Ροδιά», «Η Αστρούλα», «Ο Γέρος», «Το Μεγάλο Σαλπάρισμα» και «Οι Κάλπηδες». Με βασικό τους όχημα τις σελίδες των βιβλίων και τις λέξεις, τρεις ηθοποιοί και δυο μουσικοί αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας αυτό το «χρωματιστό ταξίδι», δίνοντας φωνή στους ήρωες των διηγημάτων και αναζητώντας εκείνη την κόκκινη κλωστή του παραμυθιού, που συνδέει τελικά όλες τις ηλικίες ενός ανθρώπου.
Η παράσταση είναι σκηνοθεσίας Στρατή Πανούριου, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιάννης Ψειμάδας, ο οποίος μαζί με τη Λήδα Ξυδιά στο κανονάκι και στο τραγούδι, ερμηνεύουν τραγούδια και μουσικές, κατά τη διάρκεια της παράστασης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ναταλία Στυλιανού, Νίκος Γκεσούλης, Στρατής Πανούριος.
Μετά τη Λέσβο, η παράσταση θα περιοδεύσει, μέχρι τις 23 Αυγούστου, σε ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας, ξεκινώντας από το Κηποθέατρο του Αγρινίου την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6945-559840 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey