Μια πορεία και πολλές… συνελεύσεις

01/07/2012 - 05:56
Την αντίθεσή τους προς τα νέα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση εξέφρασαν χθες το μεσημέρι, με κινητοποίησή τους στο κέντρο της Μυτιλήνης, μέλη της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Την αντίθεσή τους προς τα νέα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση εξέφρασαν χθες το μεσημέρι, με κινητοποίησή τους στο κέντρο της Μυτιλήνης, μέλη της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα μέτρα αυτά πρόκειται να επηρεάσουν, άλλωστε, άμεσα και τα Τμήματα της Λέσβου, κάτι το οποίο εξάλλου διαπραγματεύτηκε μέσα στις προηγούμενες μέρες και η νέα πρυτανική αρχή στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο, απ’ όπου επέστρεψε προχθές.

Ξεκινώντας από την πλατεία Σαπφούς, οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς το κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπου και φώναξαν συνθήματα ενάντια στις αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν στην ανώτατη εκπαίδευση με την εφαρμογή των νέων μέτρων.
Στη συνέχεια έκαναν πορεία στην αγορά της Μυτιλήνης, για να καταλήξουν στο κτήριο της παλιάς Λέσχης, στην οδό Ναυμάχου Παπανικολή, όπου πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση παρουσία και δύο μελών ΔΕΠ, αλλά και δύο συμβασιούχων διδασκόντων του Πανεπιστημίου. Φοιτητές και διδάσκοντες συζήτησαν ουσιαστικά σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθούν από εδώ και πέρα και τον κόσμο που θα πρέπει να προσεγγίσουν, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση και δράση.
«Πρέπει να εξηγήσουμε με απλά λόγια σε κάθε φοιτητή και σ’ όποιον άλλον επηρεάζεται από τα νέα μέτρα το τι θα σημαίνει κάτι τέτοιο για τον ίδιο», είπαν οι φοιτητές στο «Ε». «Για εμάς είναι σημαντικό το ότι ήταν από τις λίγες φορές που ένας αριθμός καθηγητών παρακολουθεί τις διαδικασίες μιας συνέλευσής μας και είναι πρόθυμος να μας βοηθήσει. Οι περισσότεροι, άλλωστε, είναι αντίθετοι στο σχέδιο νόμου γιατί, σε αντίθεση με τον προηγούμενο, τους επηρεάζει άμεσα.»

Συναντήθηκαν με τον αντιπρύτανη

Προχθές το μεσημέρι οι φοιτητές συναντήθηκαν με τον αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Νίκο Σουλακέλλη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα όσα ειπώθηκαν στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τους φοιτητές, η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου υποστηρίζει πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο. Οι ίδιοι εκφράζουν, ωστόσο, τις επιφυλάξεις τους, γιατί - όπως λένε - κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε ούτε στο παρελθόν, όταν υπήρξε η δυνατότητα για δημιουργία εσωτερικού κανονισμού αποκλειστικά για το εδώ Πανεπιστήμιο.
Χθες το μεσημέρι έγινε συνέλευση και στο Τμήμα Περιβάλλοντος, ενώ σήμερα θα γίνουν συνελεύσεις των Τμημάτων Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και Κοινωνιολογίας.
Μέχρι χθες αργά το μεσημέρι, επιπλέον, συνεδρίαζε στο Λόφο του Πανεπιστημίου και η πρυτανική αρχή, που στη συνέχεια θα ανακοίνωνε τις θέσεις της στους φοιτητές μέσω του εσωτερικού συστήματος ηλεκτρονικής ενημέρωσης του Πανεπιστημίου.
Η κατάληψη στο κτήριο της Διοίκησης επρόκειτο να λήξει χθες, μετά και την ολοκλήρωση της συνέλευσης που έγινε στο κτήριο της παλιάς Λέσχης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey