Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα για τους φοιτητές Erasmus

01/07/2012 - 05:56
Το Πρόγραμμα Εντατικών Γλωσσικών Μαθημάτων Erasmus (Erasmus Intensive Language Course) διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Το Πρόγραμμα Εντατικών Γλωσσικών Μαθημάτων Erasmus (Erasmus Intensive Language Course) διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, θα διεξαχθεί στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών από την 1η έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Θα το παρακολουθήσουν φοιτητές από τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Αγγλία, την Τσεχία, την Ελβετία και τη Σουηδία, που, εκτός από μαθήματα ελληνικής γλώσσας, θα παρακολουθήσουν και μαθήματα ελληνικών χορών, διαλέξεις για την ελληνική ποίηση και λογοτεχνία, για τη μετανάστευση και το περιβάλλον. Θα ξεναγηθούν, παράλληλα, στις φυσικές ομορφιές του νησιού και θα επισκεφτούν τα σημαντικότερα μουσεία και μνημεία του.
Στόχος του προγράμματος είναι, άλλωστε, η διάδοση των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η ομαλή προσαρμογή των φοιτητών Erasmus της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα από τα πέντε ΑΕΙ της χώρας που διοργανώνει σταθερά το πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Μέχρι σήμερα, πάνω από 150 φοιτητές από την Ευρώπη έχουν μυηθεί στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό κι έχουν ξεναγηθεί στη Λέσβο.
Όσοι ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22510 36165.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey