Ιστορίες της Ιγγλετέριας

01/07/2012 - 05:56
Στο δυτικό κόσμο η έκφραση greek statistics σημαίνει πολιτική αναξιοπιστία, είπεν η Μαρία Δαμανάκη, πάλαι ποτέ κομμουνίστρια και νυν σοσιαλίστρια. Αλλά έτσι είναι οι άνθρωποι, πάνε μπροστά, δεν πάνε πίσω.
Στο δυτικό κόσμο η έκφραση greek statistics σημαίνει πολιτική αναξιοπιστία, είπεν η Μαρία Δαμανάκη, πάλαι ποτέ κομμουνίστρια και νυν σοσιαλίστρια. Αλλά έτσι είναι οι άνθρωποι, πάνε μπροστά, δεν πάνε πίσω. Πίσω πάνε τα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ! Τα πιστά μέλη που πάνε πάντα μπροστά, απλά τα ακολουθούν και όταν πάνε πίσω! Διότι διά να μην ξεχνιόμαστε, κάποτε ο πατήρ του σημερινού πρωθυπουργού απλά προήδρευε του Υπουργικού Συμβουλίου όποτε αυτό πήγαινε πίσω!

Πρόσφατα ευρισκόμενος στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης απεσταλμένος του «Εμπρός» διά να πάρω συνέντευξη από τον Ντομινίκ Στρως-Καν, πήρα το αεροπλάνον διά την Ουάσινγκτον και η τύχη με έβαλε στο διπλανό κάθισμα πραγματικής και αφτιασίδωτης καλλονής. Διά κοπλιμέντον τής είπα ότι η τύχη μου να ταξιδεύω δίπλα της είναι μεγάλη και στατιστικώς στην ζωή μου από εδώ και μετά και για τα επόμενα ταξίδια δεν θα έχω ξανά τέτοια τύχη! Την ρώτησα πού είναι η έξοδος κινδύνου διά να σωθώ, διότι κινδυνεύω άμεσα να πέσω θύμα της ομορφιάς της. Διέκρινα ένα υπομειδίαμα και μου είπεν σε άπταιστα ελληνικά ότι αν πιστεύω στα greek statistics, θα ταξιδεύουμε μαζί και στην επόμενη πτήση.

Έτσι, αγαπητοί αναγνώστες, η μικρά Ελλάς επί των ημερών του Κ. Καραμανλή του Β΄ εξήγαγε πολιτικοοικονομική και ερωτικήν ορολογίαν στα πέρατα της οικουμένης και η κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μας έκανε γνωστούς στην υφήλιον. Ενώ η σημερινή κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου του Β΄ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι με τα νέα μέτρα μάς έκανε αγνώριστους. Αυτή είναι και η βασική αντίθεση ανάμεσα στο νεοφιλευθερισμό των δεξιών από το νεοφιλευθερισμό των σοσιαλιστών! «Γνωστοί - Αγνώριστοι»

Πάνω από τους μισούς Έλληνες πτυχιούχους ΑΕΙ κάνουν διαφορετική δουλειά από το αντικείμενο των σπουδών τους, καταγράφει πρόσφατη έρευνα. Μάλλον τα συμπεράσματα είναι σωστά. Δείτε, ακόμη και ο πρωθυπουργός έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία ο άνθρωπος. Αυτό διά να μην περιμένουμε μεγάλα πράγματα! Διότι αν είχεν σπουδάσει χασάπης, θα έκοβε με επιδεξιότητα τους μισθούς και τις συντάξεις.

Εκφράσεις όπως: με κομμένη την ανάσα, μου κόπηκαν τα ήπατα, κόψ’ την πλάκα, κόψε λάσπη, με έπιασε κόψιμο, αποφεύγουν να τις αναφέρουν οι υπουργοί στο Γιώργο για να μην του θυμίζουν το κόψιμο των μισθών και συντάξεων, πράγμα που είναι αντίθετον με την ιδεολογία του και υποφέρει ο άνθρωπος!

Η αγιασώτικη παροιμία «τούτους είνι για τα π’τάρια μόνου» ερμηνεύεται ως εξής στο βιβλίο «Παροιμίες και Παροιμιακές Φράσεις» των Δ. Παπάνη, Γ. Παπάνη και Ν. Χαλέλλη: Είναι άξιος και ικανός να καταβροχθίζει μόνο π’τάρια και για καμμία άλλη δουλειά. Η παροιμιακή αυτή φράση προσάπτεται ως κοσμητικό στοιχείο με ειρωνεία και περιφρόνηση, κυρίως στους ανάξιους και κοιλιόδουλους οι οποίοι έχουν αδυναμία στο φαγητό π’τάρια (κεφτέδες). Η στήλη ρωτά τους αναγνώστες της ποιον Έλληνα πολιτικόν φέρνουν άμεσα και αυτόματα στο νου τους μετά την ανάγνωση της σχετικής παροιμίας. Μόνον έναν πρέπει να επιλέξουν, διότι δεν είναι όλοι ίδιοι!

Οι πολιτικοί που θα καταλάβουν τις πρώτες πέντε θέσεις, θα είναι η κριτική επιτροπή στην εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο, μέλλον δεν έχεις!».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey