Σκληρή κριτική κατά Βογιατζή

01/07/2012 - 05:56
Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, παρουσιάζοντας την πρότασή του για το Βόρειο Αιγαίο.
Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, παρουσιάζοντας την πρότασή του για το Βόρειο Αιγαίο και εξαπολύοντας παράλληλα δριμεία κριτική για την πολιτική που ακολούθησε ο απερχόμενος νομάρχης Παύλος Βογιατζής.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Γιακαλής παρουσίασε τις αρχές και το πρόγραμμα του συνδυασμού του, «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο», τονίζοντας ότι η περιφερειακή αρχή θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από εντιμότητα και διαφάνεια, ενώ έδωσε βαρύτητα σε θέματα που αφορούν τους αγρότες, τους εμπόρους και τους επαγγελματίες. Εκτενή αναφορά έκανε και σε ζητήματα αναφορικά με τον τουριστικό κλάδο.
Δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στον «Καλλικράτη» και σε όσους - όπως είπε - σπεύδουν να του βάλουν την ταμπέλα του «ανικαλλικρατικού», ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι διαφωνεί με το χωροταξικό και όχι με τις αρχές του προγράμματος. Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα και το μνημόνιο, τόνισε ότι κανείς βέβαια δεν μπορεί να συμφωνεί με τις περικοπές μισθών, τους φόρους, το κλείσιμο επιχειρήσεων, την ύφεση. Συμπλήρωσε, όμως, ότι «θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο. Ποιοι είναι εκείνοι που απέκρυπταν την αλήθεια, ποιοι φυγομαχούσαν.».
Επέκρινε μάλιστα το νομάρχη Παύλο Βογιατζή, λέγοντας ότι «χρησιμοποίησε το μνημόνιο στις εκλογές, τη στιγμή που ο ίδιος με μια σειρά ενεργειών έδειξε ότι δε σέβεται το δημόσιο χρήμα». Τον κατηγόρησε, μάλιστα, ότι λειτούργησε με αδιαφάνεια και πως σε πολλές περιπτώσεις έκανε κακοδιαχείριση.

Πυρά για το «Lesvoshop»
Ο κ. Γιακαλής εστίασε μεγάλο μέρος της κριτικής του στο σημερινό νομάρχη στο θέμα τού «Lesvoshop». Έκανε λόγο για τεράστια χρέη που ακόμη δε γνωρίζει ούτε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ενώ αναφέρθηκε και στο συσκευαστήριο και στο πώς έχασε την επιδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει ποτέ. Όπως τόνισε, η κακή διαχείριση και οι λάθος επιλογές οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή τού «Lesvoshop», σε οφειλές απέναντι σε προμηθευτές και συνεταιρισμούς, ακάλυπτες επιταγές «που έδιναν και κορόιδευαν τον κόσμο», όπως είπε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε, ακόμη, το νομάρχη ότι παραπλανά τους προμηθευτές και τους συνεταιρισμούς λέγοντάς τους ότι μετά τις εκλογές θα τους πληρώσει, καθώς και τους υπαλλήλους που - όπως ανέφερε - υπόσχεται να τους προσλάβει στην Περιφέρεια αν εκλεγεί.»
Από την κριτική του Νάσου Γιακαλή δεν έλειψαν και άλλα ζητήματα που διαχειρίστηκε η νομαρχιακή επιτροπή, όπως η αγορά οικοπέδου για δημιουργία διοικητηρίου, αγνοώντας πως έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος. Υπολόγισε, δε, ότι το κόστος αγοράς του οικοπέδου θα φθάσει τα 3,5 εκατ. ευρώ με τους τόκους.
Αναφέρθηκε επίσης στο Κέντρο Λαθρομεταναστών και επέκρινε τον τρόπο λειτουργίας του, που - όπως είπε - έγινε η αιτία να δυσφημιστεί η Λέσβος στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ο Νάσος Γιακαλής, προχθές, στο Δημοτικό Θέατρο

Και για την τουριστική προβολή
Από την κριτική του δεν εξέλειψαν και οι πρωτοβουλίες για τον τουρισμό που ανέλαβε η νομαρχιακή αρχή, κάνοντας και λόγο για «ταξιδάκια κάποιων που τελειώνουν εδώ», ενώ επέρριψε ευθύνες στον Π. Βογιατζή για την απώλεια προγράμματος 12 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ για έργα στα μικρά νησιά, λέγοντας ότι η ολιγωρία που επέδειξε ο νομάρχης, επέτρεψε στον τότε υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη να μεταφέρει τη χρηματοδότηση στο Νότιο Αιγαίο.
Καταλήγοντας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να αγωνιστεί «για την καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που θα οδηγήσει στη μείωση τόσο των ναύλων όσο και του κόστους μεταφοράς των προϊόντων των Νησιωτών παραγωγών».
Στο τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης, ο κ. Γιακαλής κάλεσε δίπλα του στο βήμα και παρουσίασε έναν - έναν τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο».
Την ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη παρακολούθησαν πολλά στελέχη τού ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη, και ακόμη ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας, Σοφία Θεολογίτου, η γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, Μαρία Ψήμμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου Παντελής Πατερέλλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Παύλος Παπαδόπουλος, ο τέως δήμαρχος Θεόδωρος Χοχλάκας και άλλοι.
Χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης βρισκόταν στη Σάμο, όπου θα πραγματοποιούσε την κεντρική του ομιλία. Την Πέμπτη θα μιλήσει στην Καλλονή, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στη Χίο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey