Χωρίς λύση στον ορίζοντα

01/07/2012 - 05:56
Παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Λέσβου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες το απόγευμα γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις θέσεις του Συλλόγου πάνω στο πολυσυζητημένο θέμα της διακοπής χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων εδώ και ένα χρόνο στους λιμενικούς.
Συνάντηση Λιμενικών και Φαρμακοποιών για το ζήτημα της αναστολής χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων

Παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Λέσβου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες το απόγευμα γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις θέσεις του Συλλόγου πάνω στο πολυσυζητημένο θέμα της διακοπής χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων εδώ και ένα χρόνο στους λιμενικούς. Λύση, ωστόσο, στο ζήτημα αυτό, που δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις στους λιμενικούς, δε φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα, καθώς οι φαρμακοποιοί είναι αμετακίνητοι στην απόφασή τους να υπογράψουν συλλογική σύμβαση με το Ταμείο Λιμενικών. Από την άλλη μεριά, το Υπουργείο δε φαίνεται διατεθειμένο να θέλει να προχωρήσει σε μια τέτοια δέσμευση.

Ενδεικτική της στάσης των φαρμακοποιών είναι η επιστολή που στάλθηκε ως απάντηση στην πρόσφατη παρέμβαση της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Ελπίδας Τσουρή. Η κ. Τσουρή είχε επισημάνει στους Φαρμακοποιούς ότι ήδη έχει καταβληθεί σχεδόν όλο το ποσό της οφειλής και τους ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να πάρουν πίσω το τελεσίγραφό τους, αφού - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - «η απαίτηση της γραπτής δέσμευσης επιτείνει το πρόβλημα». Στην απάντησή τους, οι Φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι η πληρωμή των οφειλών έγινε μετά από 11 μήνες. «Οι πολύμηνες αυτές καθυστερήσεις οδήγησαν τη γενική συνέλευση του Συλλόγου να ζητήσει το αυτονόητο, δηλαδή να υπογραφεί μεταξύ του Συλλόγου μας και του Ταμείου των Λιμενικών συλλογική σύμβαση στο πρότυπο άλλων συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες έχουν υπογραφεί με τα ασφαλιστικά ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΕΤΑΑ κ.λπ..

Η συλλογική σύμβαση κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη διότι δεσμεύει αμφότερους με υποχρεώσεις που θα πρέπει να τηρούνται κατά το διάστημα που ισχύει η σύμβαση. Κρίνουμε, λοιπόν, κ. Υφυπουργέ ότι δεν είναι η απαίτηση “γραπτής δέσμευσης” αυτή που επιτείνει το πρόβλημα, αλλά αυτή που το επιλύει», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Οι Φαρμακοποιοί επισημαίνουν στην επιστολή τους προς την υφυπουργό ότι και άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας έχουν αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων με το ταμείο του Λιμενικού Σώματος. Υπογραμμίζουν, τέλος, ότι θα πρέπει το Υπουργείο ν’ αναζητήσει ευθύνες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί «από τους αρμόδιους φορείς του Λιμενικού Σώματος που λογοδοτούν σε σας και οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, στα οποία έναν ολόκληρο χρόνο στερείτε τη δυνατότητα της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων».

Καταλήγοντας, κάνουν γνωστό ότι με ομόφωνη απόφασή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει να συνεχίσει την αναστολή επί πιστώσει χορήγησης στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey