Η Λέσβος… μηδένισε τα χιλιόμετρα

01/07/2012 - 05:56
Με επιτυχία στέφθηκε η τελική συναυλία της εκστρατείας «Ροκ για την Αϊτή», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Συνολικά 14.745 ευρώ συγκέντρωσε το «Ροκ για την Αϊτή»

Με επιτυχία στέφθηκε η τελική συναυλία της εκστρατείας «Ροκ για την Αϊτή», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Λάτρεις της ροκ μουσικής, αλλά και πολλοί άλλοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, άκουσαν τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στις περιοδείες που είχαν προηγηθεί και τον Αϊτινό μουσικό Τζο ντι Μάρκο και έζησαν τη συγκινητική στιγμή που οι διοργανωτές παρέδωσαν στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους Γιατρούς του Κόσμου το ποσό των 14.735 ευρώ που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας.


Με «οικοδεσπότες» τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και μέλος της θεατρικής ομάδας των «Αστέγων», Κλεομένη Τζανέτο, και την υπάλληλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαριτίνα Κοράκη, η βραδιά τα είχε όλα: λόγο, μουσική, θέαμα.
Με την έναρξη της εκδήλωσης, ανοίχτηκε και ο «κουμπαράς» όπου εδώ και ένα μήνα περίπου συγκέντρωνε δωρεές των κατοίκων της Λέσβου για τους πληγέντες της Αϊτής.
Ακολούθησε η εμφάνιση 10 ροκ συγκροτημάτων του νησιού, κάθε ένα από τα οποία ανέβαινε στη σκηνή για ένα μόνο κομμάτι, είτε διασκευή ήδη γνωστού κομματιού, είτε γραμμένου ειδικά για την περίσταση, όπως συνέβη με το κομμάτι των «Laura Wood Band», αφιερωμένο στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

«Αποδείξαμε ότι συμμετέχουμε»
Το δεύτερο μέρος της βραδιάς ξεκίνησε με την παράδοση στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους Γιατρούς του Κόσμου του συνολικού ποσού των 14.735 ευρώ, που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας, καθώς και την απονομή αναμνηστικών βραβείων σε όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν.
«Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι η Λέσβος, αυτό το μικρό νησί, συμμετέχει και βρίσκεται πάντα όπου είναι καθήκον της να βρίσκεται. Μηδενίζουμε τα χιλιόμετρα χάρη σε εσάς», είπε η πρόεδρος του Παραρτήματος Μυτιλήνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζωή Λειβαδίτου, παραλαμβάνοντας την επιταγή από τις αρχικές «εμπνεύστριες» της προσπάθειας, Λώρα Γουντ και Ντάνα Ζακρζόφσκα, συμπληρώνοντας πως, αν χρειαστεί, το τραγούδι που η πρώτη έγραψε για την Ομάδα Διάσωσης θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο.
«Δεν πίστευα ότι ο κόσμος νοιάζεται τόσο πολύ. Ευχαριστώ εσάς και όλους που στέκονται στους σεισμόπληκτους της Αϊτής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αϊτινός μουσικός Τζο ντι Μάρκο, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή για τη δική του εμφάνιση.
Η βραδιά έκλεισε με την κοινή εμφάνιση του ίδιου και των μουσικών της Λέσβου στο γνωστό τραγούδι «Everybody Hurts», του αμερικανικού συγκροτήματος «R.E.M.», ενώ καθ’ όλη τη συναυλία προβάλλονταν εικόνες της Αϊτής, μετά τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Ιανουαρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey