Ξανά στο «μικροσκόπιο»

01/07/2012 - 05:56
Τους καταλόγους με τα ονόματα όλων των αλλοδαπών που ήρθαν στη Λέσβο με καραβάκια από τα απέναντι τουρκικά παράλια, «ξεσκονίζουν» οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., για τον αστυνομικό και τους χωρίς "βίζα" αλλοδαπούς.
Τους καταλόγους με τα ονόματα όλων των αλλοδαπών που ήρθαν στη Λέσβο με καραβάκια από τα απέναντι τουρκικά παράλια, «ξεσκονίζουν» από προχθές Τρίτη οι «αδιάφθοροι» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης που εμπλέκει αστυνομικό της Υπηρεσίας Διαβατηρίων στο Τελωνείο Μυτιλήνης, σε παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα.

Το θέμα είχε αποκαλύψει πρώτο το «Ε» τον περασμένο Αύγουστο, όταν για πρώτη φορά οι «αδιάφθοροι» βρέθηκαν στη Μυτιλήνη για την υπόθεση αυτή.
Τότε οι πληροφορίες ήθελαν τον αστυνομικό να «πέρασε» από τον διαβατηριακό έλεγχο στο λιμάνι αλλοδαπούς, που έφθασαν στο νησί με τα καραβάκια της γραμμής από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Επρόκειτο για αλλοδαπούς αλβανικής, ρωσικής ή ουκρανικής καταγωγής, οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν έρθει στο νησί χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη «βίζα».
Οι αλλοδαποί αυτοί «πέρασαν» από το νόμιμο έλεγχο στην Τουρκία, ταξίδεψαν με τα πλοιάρια της γραμμής, όμως παρά το γεγονός ότι δε διέθεταν «βίζα» τούς επετράπη η είσοδος στη χώρα από την Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι αλλοδαποί αυτοί φέρονται να πιάστηκαν στη συνέχεια από αστυνομικούς σε άλλους ελέγχους σε κάποιο σημείο του νησιού και όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχαν «βίζα», ξεκίνησαν και οι έρευνες για τον τρόπο με τον οποίο έφθασαν στο νησί και πώς «πέρασαν» το διαβατηριακό έλεγχο.

Μετά από έρευνες
Οι έρευνες οδήγησαν στο συγκεκριμένο αστυνομικό, ο οποίος δεν είχε πειστικά επιχειρήματα και επαρκείς απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται. Οι υποψίες στρέφονται μάλιστα σε ενδεχόμενο να χρηματιζόταν ο συγκεκριμένος αστυνομικός, για να «εξυπηρετεί» με αυτό τον τρόπο αλλοδαπούς που έρχονται παράνομα στο νησί.
Ο εν λόγω αστυνομικός - ο οποίος έχει μετατεθεί από τον Αύγουστο σε άλλη υπηρεσία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας - βρισκόταν στο διαβατηριακό έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης από το 2004.
Από την περίοδο αυτή φέρονται να ερευνούν οι επιθεωρητές της Αστυνομίας όλους τους καταλόγους με τα ονόματα των αλλοδαπών που ταξίδεψαν με τα καραβάκια της γραμμής και διασταυρώνουν από τις πρεσβείες των χωρών, απ’ τις οποίες προέρχεται ο καθένας, αν τους είχε χορηγηθεί βίζα. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται μια προσπάθεια να διαπιστωθούν οι πραγματικές διαστάσεις του όλου θέματος. Οι έρευνες επίσης στρέφονται και στο ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί, στην υπόθεση.
Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έμειναν και χθες στη Μυτιλήνη και είναι άγνωστο το πότε θα ολοκληρώσουν την έρευνα, καθώς - όπως είναι γνωστό - σε τέτοιες περιπτώσεις δεν «ενημερώνουν» κανέναν για τις κινήσεις τους. Μετά και από τη δεύτερη επίσκεψή τους, αναμένεται να ολοκληρώσουν το πόρισμα της έρευνάς τους, από το οποίο και θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η συνέχεια της υπόθεσης και αν αυτή θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey