Έργα επτά εκατομμυρίων ευρώ

01/07/2012 - 05:56
Έργα περιβάλλοντος, ύδρευσης και αποκατάστασης χωματερών, συνολικού προϋπολογισμού επτά εκατομμυρίων ευρώ, είναι τα πρώτα που δημοπρατούνται απ’ το Δήμο Λέσβου το επόμενο διάστημα. Η αρχή θα γίνει με το έργο της ύδρευσης της Αγιάσου.
Έργα περιβάλλοντος, ύδρευσης και αποκατάστασης χωματερών, συνολικού προϋπολογισμού επτά εκατομμυρίων ευρώ, είναι τα πρώτα που δημοπρατούνται απ’ το Δήμο Λέσβου το επόμενο διάστημα. Η αρχή θα γίνει με το έργο της ύδρευσης της Αγιάσου, που εκτός απροόπτου θα δημοπρατηθεί έως το τέλος του μήνα.

«Πραγματικά γίνεται ένας αγώνας ταχύτητας να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη δημοπράτηση αναγκαίων έργων που έχουν ενταχθεί κι έχουν την ωριμότητα να υλοποιηθούν», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος και απέδωσε μέρος της καθυστέρησης που δημιουργήθηκε στην ανάγκη να αλλάξει ο κύριος όλων των έργων που είχαν δρομολογηθεί απ’ τους τέως δήμους και να αντικατασταθεί σε όλα τα έντυπα και τις εγκρίσεις απ’ το Δήμο Λέσβου.

Νερό στην Αγιάσο
Το πρώτο έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί μόλις υπάρξει η σχετική έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, είναι το «Εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης Αγιάσου», που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το Μάρτιο με προϋπολογισμό 2.350.750 ευρώ. Το έργο αφορά στην ύδρευση του οικισμού της Αγιάσου κι έχει ως αντικείμενο την κατασκευή των απαιτούμενων έργων για τη βελτίωση των υφιστάμενων υδροδοτών της περιοχής, καθώς και τη μεταφορά της παροχής τους έως τις υφιστάμενες δεξαμενές του οικισμού. Τα επιμέρους έργα που θα υλοποιηθούν αφορούν στην καλλιέργεια πηγών, αλλά και το σύστημα μεταφοράς έως τις υφιστάμενες τρεις δεξαμενές του οικισμού. Στο πλαίσιο του έργου προγραμματίζεται να κατασκευαστούν νέα δίκτυα μήκους 16.700 μέτρων.
Το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 20 μηνών απ’ την έναρξη κατασκευής του και ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις όλων των προηγούμενων χρόνων που έχουν γίνει για το νερό στο χωριό της Αγιάσου.
Ένα ακόμη έργο για την Αγιάσο που - όπως ανέφερε ο κ. Τσακίρης - «ελπίζουμε να ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι αυτό της ολοκλήρωσης των δικτύων αποχέτευσης». Το έργο αυτό, θυμίζουμε, είχε δρομολογηθεί μέσω του προγράμματος «Θησέας», στο οποίο κι είχε ενταχθεί, αλλά λόγω διακοπής του η νέα δημοτική αρχή το πρότεινε προς ένταξη, όπως κι άλλα έργα περιβάλλοντος, στο τομεακό πρόγραμμα.

Ύδρευση και ΧΑΔΑ
Όμως, σειρά για να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα παίρνουν και τα έργα των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης της Αγίας Παρασκευής με 1,3 εκατ. ευρώ, του Μανταμάδου με 2,7 εκατ. ευρώ και του Πλωμαρίου με περίπου 600.000 ευρώ.
Στην ίδια κατηγορία των έτοιμων προς δημοπράτηση έργων ο κ. Τσακίρης περιλαμβάνει και τα έργα αποκατάστασης δύο μεγάλων χωματερών, που ομοίως έχουν ενταχθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Πολιχνίτου, στη θέση «Οξύς», με 587.600 ευρώ, και της Ερεσού (βρίσκεται στο Μεσότοπο) με 105.000 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey