Ενάντια στην περικοπή των πιστώσεων

01/07/2012 - 05:56
Τον κώδωνα του κινδύνου για το ότι πολλοί από αυτούς θα βρεθούν χωρίς εργασία εάν το Υπουργείο Παιδείας περικόψει τις πιστώσεις κατά 65%, κρούουν οι Διδάσκοντες με βάση το Π.Δ. 407/80 του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Τον κώδωνα του κινδύνου για το ότι πολλοί από αυτούς θα βρεθούν χωρίς εργασία εάν το Υπουργείο Παιδείας περικόψει τις πιστώσεις κατά 65%, κρούουν οι Διδάσκοντες με βάση το Π.Δ. 407/80 του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Καλούν δε, με σχετική τους ανακοίνωση, όλες και όλους τους συναδέλφους τους να αγωνιστούν, ώστε να μην περάσουν οι όποιες απολύσεις.

Αυτό που επίσης αναφέρουν είναι ότι, εάν επιβεβαιωθεί ότι οι συμβασιούχοι διδάσκοντες θα έχουν πλέον εννεάμηνες και όχι 12μηνες συμβάσεις, οι λίγοι συμβασιούχοι που θα απομείνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη σοβαρή επιδείνωση της εργασιακής τους σχέσης, κάτι που θα έχει συνέπειες και στην ποιότητα του διδακτικού έργου στα πανεπιστήμια.
«Οι απολύσεις μας και γενικότερα η στάση του Υπουργείου απέναντί μας σχετίζεται με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης και την επιβολή μιας εξοντωτικής πολιτικής λιτότητας και περικοπών, στο πλαίσιο και της συμμόρφωσης στις προσταγές της Τρόικα», αναφέρουν οι Συμβασιούχοι Διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. «Όλοι αυτοί αδιαφορούν πλήρως για τη ζωή και το μέλλον των νέων αυτής της χώρας και συνολικά όσων παίρνουν στην πλάτη τους το κόστος της κρίσης. Αντίθετα εμείς, ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, θέλουμε να προσφέρουμε στη νεολαία όχι μόνο γνώσεις, αλλά και κριτική σκέψη, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε, γι’ αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας, εμποδίζοντας τη διάλυση του πανεπιστημίου.»

«Μη γίνετε συνδιαχειριστές»

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τους συναδέλφους τους να αγωνιστούν, καθώς και τις πρυτανικές αρχές και τα όργανα διοίκησης όχι μόνο να απαιτήσουν να δοθούν όλες οι πιστώσεις, αλλά και να αρνηθούν να γίνουν συνδιαχειριστές στις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων διδασκόντων. Από τις αρχές του ιδρύματος ζητούν επίσης να δημοσιοποιήσουν τον αριθμό των μαθημάτων που διδάσκονται σε κάθε τμήμα από συμβασιούχους και να τον προωθήσουν στο Υπουργείο Παιδείας, με το αίτημα να δοθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου όλες οι απαιτούμενες πιστώσεις, καθώς και να κοινοποιήσουν το πρόβλημα σε ολόκληρη την κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τέλος, ζητούν από το Σύλλογό τους να απευθυνθεί στο Υπουργείο και στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υιοθετώντας τα αιτήματά τους, καθώς και από τους φοιτητές να στηρίξουν τον αγώνα τους.
«Σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που στηρίχτηκε σε συμβασιούχους διδάσκοντες για πολλά χρόνια και όπου η μεγάλη πλειοψηφία των διδασκόντων έχει χρόνια εργασίας με βάση το Π.Δ. 407/80, δεν αρμόζει η συμμόρφωση με την εργασιακή και ακαδημαϊκή απαξίωση της πλειοψηφίας των σημερινών διδασκόντων», αναφέρουν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey