«Ένα Βιβλίο Ταξιδεύει»

01/07/2012 - 05:56
Το Σάββατο στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης, οι Aeolistas καλούν όσους ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και αναδιανομή έντυπου υλικού ακολουθώντας τη λογική της γενικότερης ανακύκλωσης, σε μια δράση με τίτλο «Ένα Βιβλίο Ταξιδεύει».
Βιβλία, περιοδικά, κόμικς, ακόμη και σχολικά βιβλία ή βοηθήματα θα γίνουν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου αντικείμενο ανταλλαγής, στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης. Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, οι Aeolistas καλούν όσους ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και αναδιανομή έντυπου υλικού ακολουθώντας τη λογική της γενικότερης ανακύκλωσης, σε μια δράση με τίτλο «Ένα Βιβλίο Ταξιδεύει».

Με κάθε έντυπο που θα παραδίδει ο καθένας, θα παραλαμβάνει ένα κουπόνι το οποίο θα μπορεί να ανταλλάξει, αν επιθυμεί, με ένα άλλο έντυπο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Κάθε βιβλίο (σχολικό βιβλίο ή βοήθημα ή ξενόγλωσσο βιβλίο) αντιστοιχεί σε ένα κουπόνι. Όσο για τα περιοδικά και τα κόμικς, αυτά αντιστοιχούν σε ένα κουπόνι ανά τρία τεμάχια.
Οι Aeolistas παρακαλούν τους ντόπιους συγγραφείς, να συμμετάσχουν με ολιγόλεπτη παρουσίαση του τελευταίου τους βιβλίου. Προσκαλούνται, επίσης, τα βιβλιοπωλεία της Μυτιλήνης να προσφέρουν ορισμένα αντίτυπα από τα στοκ που έχουν. Όσοι συγγραφείς και βιβλιοπώλες ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα σημεία παράδοσης των βιβλίων ή το e-mail της ομάδας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Την ίδια ημέρα, επιθυμώντας να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό και απογευματινές ώρες, από τις 6 έως τις 10. Όσοι την επισκεφτούν θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χώρο της και να ενημερωθούν σχετικά με το ψηφιοποιημένο υλικό και τον κατάλογό της.

Σημεία συλλογής

Τα σημεία συλλογής των βιβλίων, μέχρι και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, είναι τα εξής: «Web copy center» - Κώστας Βραχνός (Αγίων Αποστόλων 3, Ερμού 195, 22510 37910, ώρες καταστημάτων), «Smart Kids» - Γιάννης Μπουλμπακάκης (Ερμού 75, 22510 44480, ώρες καταστημάτων), «Υποκατάστημα Φραγκουλάκης» - Κλαίρη Φραγκουλάκη - Τυρταίου 5 (Ερμού 133, 22510 48814, ώρες καταστημάτων), «Army Now» - Κατερίνα Κωβαίου (Ζωοδόχου Πηγής 148, 22510 26020, ώρες καταστημάτων), ΚΕΠ τέως Νομαρχίας - Μόρφω Τυρή (Αγίας Ειρήνης 10, 22513 56102, από τις 8 έως τις 2 εκτός Σαββάτου και Κυριακής), Περιφερειακό Ταμείο - Δημήτρης Πρωτούλης (Αργύρη Εφταλιώτη 3, έναντι τελωνείου, 22510 47370, από τις 8 έως τις 3, εκτός Σαββάτου και Κυριακής), Αρχιτεκτονική γραφείο Ιωάννας Βαλλίνα (8ης Νοεμβρίου 13, Κιόσκι, 6974-113741, από τις 9 έως τις 3 και από τις 6 έως τις 9, εκτός Σαββάτου και Κυριακής), Αρχιτεκτονικό γραφείο «TAAS» - Τζάννος Ανδριώτης (Γυμνασιάρχου Δαυίδ & Χρύσανθου Μολίνου γωνία, 22510 41835, ώρες καταστημάτων).

Συνάντηση Aeolistas

Σημειώνεται πως, με αφορμή τη δράση «Ένα Βιβλίο Ταξιδεύει», οι Aeolistas θα συναντηθούν σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα (η ώρα άλλαξε), στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης ή στο καφέ «Πάρκο» σε περίπτωση βροχής.
Κύριο θέμα συνάντησης θα είναι η οργάνωση της δράσης του Σαββάτου. «Περιμένουμε τη συμμετοχή παλιών και νέων φίλων της ομάδας, για να μετέχουμε όλοι σε κάτι διαφορετικό. Διότι θέλουμε να είμαστε μια παρέα για την πόλη μας», αναφέρουν οι Aeolistas.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey