Μεγάλη ανταπόκριση και διάθεση προσφοράς από τους Λημνιούς εθελοντές αιμοδότες είχε η τελευταία αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Παντελεήμονας». Η πρόσφατη αιμοδοσία θεωρήθηκε η πιο πετυχημένη.
Νέο ρεκόρ φιαλών αίματος στην τελευταία αιμοδοσία
Μεγάλη ανταπόκριση και διάθεση προσφοράς από τους Λημνιούς εθελοντές αιμοδότες είχε η τελευταία αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Παντελεήμονας». Η πρόσφατη αιμοδοσία θεωρήθηκε η πιο πετυχημένη, καθώς σ’ ένα τριήμερο κατάφεραν να συγκεντρωθούν 437 φιάλες αίματος.
Στις τρεις αιμοδοσίες που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λήμνου, κατάφεραν να συγκεντρώσουν, μέσα στο 2011 1.293 φιάλες αίματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου, τα τελευταία 20 χρόνια ο αριθμός των φιαλών αίματος που έχουν συγκεντρωθεί, φτάνουν τις 16.000.
Η χρονιά που τελειώνει σε λίγες ημέρες, θεωρήθηκε ως η σημαντικότερη για το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου, καθώς συγκεντρώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός φιαλών αίματος από κάθε άλλη χρονιά. Τα μέλη του Συλλόγου αφιερώνουν σημαντικό χρόνο για τη διοργάνωση κάθε τριημέρου εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ έρχονται σε επαφή ξεχωριστά με τον κάθε ένα εθελοντή αιμοδότη, ενημερώνοντας και προτρέποντάς τον να συμμετάσχει στην αιμοδοσία.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Παντελεήμονας», Βάγιος Καλιγερής, δήλωσε συγκινημένος από την προσφορά των Λημνιών, τονίζοντας: «Το 2011 ήταν η χρονιά αιμοδοσίας για τη Λήμνο. Η σημαντικότερη και καλύτερη χρονιά από το 1991. Με μεγάλο αγώνα από μας και κυρίως με την ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος, ο απλός εθελοντής αιμοδότης, καταφέρνουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για το αίσθημα αλληλεγγύης που έδειξαν γι’ ακόμα μια φορά. Ευχόμαστε καλές γιορτές σ’ όλους και θα τα ξαναπούμε στις επόμενες δράσεις του Συλλόγου μας.»
Η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων Λημνιών, όλα αυτά τα χρόνια, δείχνει ότι οι κάτοικοι του νησιού, όχι μόνο είναι πρωταθλητές, αλλά κρατούν σε υψηλά επίπεδα την ιδέα του εθελοντισμού και της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού, οι Λημνιοί είναι πρωταθλητές στον εθελοντισμό και ειδικότερα οι νέοι, μετά και τη μεγάλη προσέλευση που είχαν στην τελευταία αιμοδοσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία αυτή αιμοδοσία έδωσαν το παρών οι ποδοσφαιριστές του ομάδας του Κάσπακα, ενώ ενδιαφέρον για συμμετοχή στην επόμενη αιμοδοσία, που θα γίνει το Μάρτιο, έχουν δείξει και άλλοι φορείς και σωματεία του νησιού.