Αφιέρωμα στο Στρατή Μυριβήλη

01/07/2012 - 05:56
Αφιέρωμα στον κορυφαίο λογοτέχνη Στρατή Μυριβήλη θα πραγματοποιήσει στις 29 Νοεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκαμνιωτών Αθήνας και με το Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης.
Αφιέρωμα στον πρωτεργάτη της λαμπρής λογοτεχνικής Λεσβιακής Άνοιξης και κορυφαίο λογοτέχνη της Λέσβου Στρατή Μυριβήλη θα πραγματοποιήσει στις 29 Νοεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης «Ο Θεόφιλος», σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκαμνιωτών της Αθήνας «Η Παναγιά η Γοργόνα» και με το Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, στην οδό Μπουμπουλίνας και Αθ. Διάκου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης «Ο Θεόφιλος», από την ίδρυσή του, προσπαθεί να γνωρίσει και να προβάλει την πνευματική παράδοση της Λέσβου. Σ’ αυτό, λοιπόν, απέβλεπαν μια σειρά από εκδηλώσεις του Συλλόγου, αφιερωμένες στη ζωή και το έργο σπουδαίων πνευματικών δημιουργών που γέννησε το νησί, όπως είναι οι Σαπφώ, Ελύτης, Εφταλιώτης, Βενέζης, Θεόφιλος, Ιακωβίδης, Παρασκευαΐδης, Χατζηαναγνώστου κ.ά..
Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, που ο Σύλλογος ονόμασε «Συλλαβίζοντας την περηφάνια μας», θα πραγματοποιηθεί και η νέα εκδήλωση, αφιερωμένη στο Στρατή Μυριβήλη.
«Ο Στρατής Μυριβήλης, που το όνομά του συνδέεται με μια εποχή πνευματικής ακτινοβολίας της Λέσβου, που έμεινε ανεπανάληπτη, μας κληροδότησε ένα λαμπρό λογοτεχνικό έργο. Στις σελίδες του αναδεικνύονται σε όλο τους το μεγαλείο οι ύψιστες αξίες της φύσης, της ειρηνικής ζωής, της ελληνικότητας και της αγάπης για τον άνθρωπο», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Το πρόγραμμα της τρίωρης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί προς τιμή του Στρατή Μυριβήλη, είναι πλούσιο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Η έναρξη θα γίνει με ομιλία του Τάκη Χατζηαναγνώστου, με θέμα «Ο Στράτης Μυριβήλης και εμείς». Έπειτα, λογοτεχνικά αποσπάσματα θα διαβάσει ο συμπατριώτης μας ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Θα ακολουθήσει η προβολή ντοκυμαντέρ του Τάσου Ψαρά για τη ζωή και το έργο του Στρατή Μυριβήλη, ενώ θα ακουστούν και τραγούδια συνδεδεμένα με το έργο του Στρατή Μυριβήλη από τη «Νοστωδία», τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας και βιβλίων του συγγραφέα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey