Πρόταση «δικτύωσης» μαρινών

01/07/2012 - 05:56
Μεθαύριο Παρασκευή το πρωί, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου διοργανώνει συνάντηση στο χώρο του Επιμελητηρίου με θέμα την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Η συνάντηση αναμένεται να εξετάσει πρόταση για δικτύωση των λιμένων της Λέσβου με λιμάνια-μαρίνες των απέναντι ακτών.
Συνάντηση στο Επιμελητήριο Λέσβου για το θαλάσσιο τουρισμό, με συμμετοχή Κώστα Μουτζούρη

Μεθαύριο Παρασκευή το πρωί, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου διοργανώνει συνάντηση στο χώρο του Επιμελητηρίου με θέμα την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Η συνάντηση, που γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας του φορέα με τον πρώην πρύτανη και διευθυντή του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστα Μουτζούρη, αναμένεται να εξετάσει πρόταση για δικτύωση των λιμένων της Λέσβου με λιμάνια-μαρίνες των απέναντι ακτών.

Όπως είπε μιλώντας στο «Ε» ο Θράσος Καλογρίδης, στη συνάντηση που θα μετέχει η διοίκηση του Επιμελητηρίου και ο κ. Μουτζούρης, θα κληθούν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Κορδώνης, η διοίκηση του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΛΟΙΑΘ), καθώς και οι αντιδήμαρχοι Πλωμαρίου και Πέτρας. Στη συζήτηση ο κ. Μουτζούρης θα μεταφέρει την εμπειρία απ’ τη δικτύωση που έχει επιτευχθεί στην Κρήτη μεταξύ των εκεί τουριστικών λιμένων. Αναμένεται λοιπόν να προτείνει, με αφορμή τις εξελίξεις στη μαρίνα Μυτιλήνης, να υπάρξει ένας σχεδιασμός δικτύωσης των λιμένων και των τουριστικών καταφυγίων της Λέσβου με αντίστοιχες υποδομές των απέναντι παραλίων. Παράλληλα, θα εξεταστούν και οι δυνατότητες ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού που αφορά σε τέτοιες λιμενικές υποδομές.

Παρέμβαση Μουτζούρη
Ανάλογη πρόταση απευθύνει με παρέμβασή του, που δημοσιοποίησε ο πρώην πρύτανης και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καλώντας ουσιαστικά όλους τους εμπλεκομένους να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που παρουσιάζεται με αφορμή την ανάθεση της μαρίνας Μυτιλήνης. Με την ίδια παρέμβαση, που δημοσιεύουμε σε διπλανή στήλη, ο κ. Μουτζούρης επιβεβαιώνει και τις πληροφορίες που δημοσίευσε το «Ε» το Σάββατο, ότι δηλαδή στην κοινοπραξία που «χτύπησε» τη μαρίνα είναι και επιχείρηση τουρκικών συμφερόντων.


Κώστας Μουτζούρης:
«Πόλος έλξης η Λέσβος»

«Όπως πληροφορηθήκαμε από πολύ έγκυρη πηγή, επίκειται, επιτέλους, η ανάθεση λειτουργίας και εκμεταλλεύσεως του Λιμένα Σκαφών Αναψυχής (Μαρίνας) Μυτιλήνης. Η ανάθεση, η οποία (αν απρόβλεπτοι λόγοι δεν την ανατρέψουν) θα γίνει σε διακρατική κοινοπραξία εταιρειών, θα πρέπει να καταστεί αφετηρία εντατικοποιήσεως προσπαθειών και ενεργειών όλων μας για ανάπτυξη του ναυτικού θαλασσίου τουρισμού στην αγαπημένη Λέσβο. Τα 370 χιλιόμετρα περιμετρικής ακτογραμμής της, με ιδιαιτέρου κάλλους περιοχές και οικισμούς, θα πρέπει να προσελκύσουν σκάφη αναψυχής με επισκέπτες επιπέδου.
Επείγει η νέα μαρίνα της Μυτιλήνης να δικτυωθεί με τις πλησιέστερες μαρίνες, αυτές της μικρασιατικής ακτής στο Αϊβαλί (150 + 70 θέσεων), στον Τσεσμέ (190 + 90 θέσεων) και στη Σμύρνη (80 θέσεων).
Η Λέσβος, με δημιουργία θέσεων εξυπηρετήσεως σκαφών και σε λιμένες στην περίμετρό της, επιβάλλεται να καταστεί πόλος έλξεως.
Οι ενδεικνυόμενες ενέργειες είναι συγκεκριμένες.

Καθηγητής Κ. Ι. Μουτζούρης
Διευθυντής Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων ΕΜΠ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey