Μικρά Ασία και Λήμνος

01/07/2012 - 05:56
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στη σχέση των Λημνιών με τη Μικρασία διοργανώνει στην Αθήνα ο Σύλλογος Ατσικιωτών Λήμνου.
Εκδήλωση στην Αθήνα του Συλλόγου Ατσικιωτών Λήμνου

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στη σχέση των Λημνιών με τη Μικρασία διοργανώνει στην Αθήνα ο Σύλλογος Ατσικιωτών Λήμνου.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τετάρτη 11του μηνός, στις 7:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» (Μιχαλακοπούλου 114), ο Σύλλογος Ατσικιωτών Λήμνου θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση «Μικρά Ασία και Λήμνος».
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι γνωστοί Λημνιοί που έχουν ασχοληθεί με τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Λήμνο, καθώς και με τα ήθη και έθιμά τους. Οι Θεόδωρος Μπελίτσος, Αριστείδης Τσοτρούδης, Μαρία Βαγιάκου, Γιώργος Τσιμουρής, Ιωάννης Ψάρρας θα παρουσιάσουν σημαντικά στοιχεία από τη ζωή και τη διαμονή των προσφύγων στη Λήμνο, ενώ συντονιστής στην εκδήλωση θα είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατσικιωτών, Σταύρος Τραγάρας. Θα είναι μια εκδήλωση αφιερωμένη στη σχέση των Λημνιών με τη Μικρασία, στην καταστροφή και την προσφυγιά.
Ακόμη, θα περιλαμβάνει, εκτός από τις ομιλίες, ντοκουμέντα, σχετικά κείμενα, μαρτυρίες, φωτογραφικό υλικό κ.λπ.. Πρόκειται για ένα νοερό ταξίδι σε εποχές, που σημαδεύτηκαν από την απόγνωση, το σκληρό αγώνα και τις ελπίδες των Μικρασιατών που έζησαν στη Λήμνο.
Ο κ. Τραγάρας προσκάλεσε τους Λημνιούς της Αθήνας «να τιμήσουν με την παρουσία τους την πνευματική εκδήλωση του Συλλόγου. Θα είναι πέραν των άλλων και μια ευκαιρία να ιδωθούμε και να επικοινωνήσουμε.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey