Ενδιαφέρουν...

01/07/2012 - 05:56
Σ’ έναν κόσμο που «στενεύει», κατά την έκ­φραση του Γ. Σεφέρη, και τα σύνορα χαμη­λώνουν, η γλωσσομάθεια και η πολυγλωσσία γίνονται όλο και πιο αναγκαίες σ’ όλες τις εκδηλώ­σεις της ατομικής και κοινωνικής ζωής.
Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ), ανακοίνωσε την υλοποίηση νέων κύκλων αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εκπαίδευσης, τα οποία προσφέρονται στους ενδιαφερομένους για την απόκτηση κατάλληλων δεξιοτήτων και γνώσεων, με σκοπό την προαγωγή της επιστημονικής και επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα αντικείμενα.
Το ΕΑΠ παρέχει τη δυνατότητα επιλογής του τρόπου παρακολούθησης των προγραμμάτων μέσω της εξ αποστάσεως παρακολούθησης ή σε τάξη.
Οι εξειδικεύσεις αφορούν τους κάτωθι τομείς, ανάλογα με τον τρόπο παρακολούθησης:
Εξ αποστάσεως: Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Λογιστική Εταιρειών, Γενική Λογιστική, Επενδυτική Τραπεζική, Εμπορική Τραπεζική, Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, Βασικές Τραπεζικές Σπουδές, Βασικές Σπουδές Επενδυτικής Τραπεζικής, Ασφαλιστικές Σπουδές, Ανάλυση Επενδύσεων, Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων, Ανάλυση και Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Κινδύνου, Ποσοτικές μέθοδοι στη Χρηματοοικονομικής.
Σε τάξη: Μεθοδολογία Έρευνας για την Εκπόνηση Επιστημονικών Μελετών, Εφαρμοσμένη Στατιστική με τη χρήση Excel, Εφαρμοσμένη Οικονομετρία με τη χρήση Eviews και SPSS, Ακαδημαϊκή Συγγραφή για Εκπόνηση Επιστημονικών Μελετών, Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Λογιστική Εταιρειών, Γενική Λογιστική, Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, Βασικές Τραπεζικές Σπουδές, Βασικές Σπουδές Επενδυτικής Τραπεζικής, Ανάλυση Επενδύσεων, Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων, Ανάλυση και Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Κινδύνου, Ποσοτικές Μέθοδοι στη Χρηματοοικονομική.
Για περισσότερες πληροφορίες, http://eeyem.eap.gr/activity/seminars


Ελληνική πρωτιά στη γλωσσομάθεια
Σ’ έναν κόσμο που «στενεύει», κατά την έκ­φραση του Γ. Σεφέρη, και τα σύνορα χαμη­λώνουν, η γλωσσομάθεια και η πολυγλωσσία γίνονται όλο και πιο αναγκαίες σ’ όλες τις εκδηλώ­σεις της ατομικής και κοινωνικής ζωής.
Ειδικότερα στην αγορά εργασίας, η γνώση δύο ή και περισσότε­ρων γλωσσών μετράει περισσότε­ρο ακόμα και από άλλους τίτλους σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εκτός από τις «παραδοσιακές» γλώσσες, όπως η αγγλική, η γαλ­λική, η γερμανική, η ιταλική, η ισπανική, εντυπωσιάζει, αν και εξηγείται, η δυναμική είσοδος και στην Ελλάδα των... εξωτικών ξένων γλωσσών, όπως της κινεζικής, της ρωσικής, της ιαπωνικής και της αραβικής.
Παρά την κυριαρχία της αγγλικής γλώσσας, φαίνεται ότι τα δεδομένα αλλάζουν.
Από έρευνα της Συνομοσπονδίας της Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) προκύπτει ότι όλο και περισσότε­ρο οι αγγλικές εταιρείες ζητούν υπαλλήλους που να γνωρίζουν γαλλικά και γερμανικά.
Στην τρίτη θέση με τις περιζήτητες για τον εργασιακό χώρο ξένες γλώσσες έρχονται τα κινέζι­κα.
Όσο για τους Έλληνες, τα στοι­χεία δείχνουν ότι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά στη γλωσσομάθεια μεταξύ των Ευρω­παίων. Περίπου ένας στους δύο, ή πο­σοστό 44,8%, Έλληνες μιλούν μια ξένη γλώσσα, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στο Βέλγιο είναι μόλις 16,3%, στην Ιταλία 33,8% και στη Γαλλία 35,9%.
Μάλιστα οι Έλληνες μαθητές κατέχουν την πρώτη θέση με πά­ρα πολύ υψηλό ποσοστό, που προ­σεγγίζει το 91,8%.
(Απο ρεπορτάζ του Γιώργου Καββαδία στο «Έθνος-Παιδεία».)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey