Ενδιαφέρουν...

01/07/2012 - 05:56
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στοχεύοντας στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου, προκηρύσσει τον Η΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίων «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στοχεύοντας στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου, προκηρύσσει τον Η΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με θέμα: «Τι σηματοδοτεί η εμφάνιση του Ελευθερίου Βενιζέλου στην ελληνική πολιτική σκηνή το 1910».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης των γυμνασίων όλης της χώρας, οι οποίοι καλούνται να αναδείξουν και να αποτιμήσουν τις αλλαγές που επέφερε η εμφάνιση του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας (π.χ. στους τομείς των θεσμών, της εκπαίδευσης, της δημόσιας διοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων, της κοινωνικής πολιτικής κ.α.).
Στο φετινό διαγωνισμό θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της δυνατότητας σύνθεσης εκ μέρους των μαθητών.
Τα κείμενα των δοκιμίων, τα οποία δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 2.000 λέξεις, θα είναι ατομικές εργασίες και θα γραφούν εκτός ωρών διδασκαλίας. Θα κατατεθούν είτε σε χειρόγραφη μορφή είτε γραμμένα στον υπολογιστή, έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστα.
Οι μαθητές μπορούν να ανατρέξουν για ενδεικτική βιβλιογραφία στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: http://www.venizelos-foundation.qr/. Τα δοκίμια πρέπει να διακρίνονται για τη λεκτική τους αρτιότητα και ωριμότητα, την πρωτοτυπία των ιδεών και την ικανότητα οργάνωσης της σκέψης.
Τα γραπτά δοκίμια θα υποβληθούν στο σχολείο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2010.
Στους μαθητές που θα διακριθούν, θα απονεμηθούν βραβεία σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το Μάρτιο του 2010, μήνα θανάτου του Ελευθέριου Βενιζέλου (παραμονή του πολιτικού του μνημοσύνου). Τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας των βραβευόμενων μαθητών και ενός συνοδού θα καλυφθούν από το Ίδρυμα.
Τα βραβεία για τους νικητές θα είναι τρία κατά σειρά επιτυχίας και θα απονεμηθούν ως εξής:
Στον πρώτο νικητή 1.500 €, στο δεύτερο νικητή 900 € και στον τρίτο νικητή 600 €.
Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα: http://www.venizelos-foundation.gr/, καθώς και στα γραφεία του Ιδρύματος στα τηλέφωνα 28210 56008, 28210 51555 και στο Fax: 28210 56009.
Εγκεκριμένα θεάματα και εκπαιδευτικά προγράμματα
Κατά το σχολικό έτος 2009 - ’10 οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές θα ενημερώνονται για τα εγκεκριμένα θεάματα και θα βρίσκουν πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.ypepth.gr ως ακολούθως:
α) Για τις θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις κουκλοθέατρου, θεάτρου σκιών και κινηματογράφου θα ακολουθούν τη διαδρομή: e-yliko > Ενημερωτικό υλικό > Πολιτιστικά Νέα > Εγκρίσεις Θεαμάτων
β) Για επισκέψεις σε μουσεία και λοιπούς φορείς, οι οποίοι υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα, θα ακολουθούν τη διαδρομή: e-yliko > Ενημερωτικό υλικό > Πολιτιστικά Νέα > Πολιτιστικά > Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Επισκέψεις


Χάρτες του Αιγαίου στο διαδίκτυο
Ανακαλύψτε μία ενδιαφέρουσα παρα­γωγή του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, που έ­γινε σε συνεργασία με το πρώην υπουργείο Αιγαίου: δείτε on-line χάρτες του Αιγαίου από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας, που συνοδεύονται από ε­πεξηγηματικά κείμε­να και πληροφορίες στο http://media.yen.gr/atlas. Μάθετε για τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στα νησιά, την ε­μπορική τους δραστηριότητα ανά τους αιώνες και τη σημασία τους σε παγκόσμια κλίμα­κα. «Ο μόνιμος εποικισμός των νησιών, σύμ­φωνα με την έως τώρα αρχαιολογική μαρτυρία, συντελέστηκε μέσα στην πέμπτη χιλιετία π.Χ., προκαλώντας τη γένεση ενός νέου τομέα στην οι­κονομία του Αιγαίου, τη ναυτιλία και το εμπό­ριο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο site. Εκτός από τους αναλυτικότατους χάρτες, θα δείτε φωτογραφίες από αρχαιολογικά ευρή­ματα, θα διαβάσετε ιστορικά στοιχεία κ.λπ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey