Ετοιμάζεται η συναυλία-αφιέρωμα στον Ελύτη

01/07/2012 - 05:56
Έχοντας πλέον νέο διοικητικό συμβούλιο, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) ετοιμάζει τώρα τη μεγάλη καλοκαιρινή της εκδήλωση που θα γίνει στις 4 Αυγούστου και η οποία θα είναι φέτος αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη.
Το 23ο τακτικό εκλογοαπολογιστικό της συνέδριο πραγματοποίησε, την Κυριακή 29 Μαΐου στα γραφεία του Συλλόγου των Αντισσαίων στην Αθήνα, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής. Έχοντας πλέον νέο διοικητικό συμβούλιο, η ΟΛΣΑ ετοιμάζει τώρα τη μεγάλη καλοκαιρινή της εκδήλωση που θα γίνει στις 4 Αυγούστου και η οποία θα είναι φέτος αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Στο συνέδριο του Μαΐου πήρε μέρος ικανοποιητικός αριθμός αντιπροσώπων των συλλόγων, ενώ αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τη δράση τής ΟΛΣΑ και των μελών της και για τα προβλήματα που απασχολούν τη Λέσβο και τους κατοίκους της.
Σε ψήφισμα που εξέδωσαν, οι σύλλογοι ζητούν τη λειτουργία περισσότερων δήμων στο νησί και τονίζουν τη σημασία της προστασίας του φυσικού του περιβάλλοντος (Κόλποι Γέρας - Καλλονής, ποταμός Βούλγαρης). Απαιτούν επίσης από την Πολιτεία να πάρει μέτρα για τη στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και την τιμή του λαδιού, την καταπολέμηση της ανεργίας, τις τακτικές και πιο οικονομικές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, την αξιοποίηση του λιμανιού του Σιγρίου, το ενεργειακό πρόβλημα του νησιού κ.ά.. Εκτός άλλων, ζητούν και την ίδρυση της Σχολής Φυσικής Ιστορίας στη Βρίσα, αλλά και την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στον πολιτισμό της Λέσβου, όπως η συντήρηση και επαναλειτουργία των Μουσείων Τεριάντ και Θεοφίλου, η επιστροφή της Συλλογής Κουτλίδη και των τοιχογραφιών του σπιτιού της Μαριγώς Ζόλκου, η λειτουργία του Μουσείου Ερεσού και του Αρχαίου Θεάτρου της Μυτιλήνης κ.ά..
Με ανακοίνωσή της, η ΟΛΣΑ εκφράζει επιπλέον τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του Γιάννη Τριανταφύλλου, που χαρακτηρίζει ως «σπάνιας ποιότητας και ήθους αγωνιστή της ζωής», καθώς και για το θάνατο του π. Νεκτάριου Χατζηπροκοπίου, ανθρώπου με σημαντική κοινωνική και πολιτιστική προσφορά.

Νέο διοικητικό συμβούλιο…
Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΣΑ, όπως προέκυψε από τις εκλογές, αποτελείται πλέον από τους: Χριστόδουλο Τσακιρέλλη (πρόεδρο), Παναγιώτα Πλωμαρίτου (αντιπρόεδρο), Γιάννη Μαντά (γενικό γραμματέα), Ιωάννα Δούκα (αναπληρώτρια γραμματέα), Πελαγία Αδαλή - Βουλγαρέλλη (οργανωτική γραμματέα), Δημήτρη Γαβρέλα (ταμία), Μαρία Παπουτσή (αναπληρώτρια ταμία), Γιώργο Ευαγγέλου (έφορο Δημοσίων Σχέσεων), Μανώλη Παπουτσή (έφορο Μελετών και Προγραμματισμού) και Λευτέρη Ζυμπουνούμη, Μερόπη Παλαιολόγου, Νίκο Παπαϊωάννου, Φώτη Παπαστσίκη, Τάκη Σωτηρχέλλη, Παντελή Χάρο (μέλη).


Αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη θα είναι η μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η ΟΛΣΑ μέσα στον Αύγουστο

… και η συναυλία του Αυγούστου
Η ΟΛΣΑ προετοιμάζεται τώρα για τη μεγάλη καλοκαιρινή της συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου στο Κάστρο της Μυτιλήνης και θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη. Με το συνθέτη Λίνο Κόκοτο ως καλλιτεχνικό υπεύθυνο και πιανίστα και τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Γιώτα Νέγκα στο τραγούδι, η Ομοσπονδία συνεχίζει την παράδοση των εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι με σκοπό την ενίσχυση της ανέγερσης του Πνευματικού Κέντρου «Μίλτης Παρασκευαΐδης».
«Η συναυλία, που φέτος τιμά το μεγάλο μας ποιητή, γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων που κάνει κάθε χρόνο τέτοιο καιρό η ΟΛΣΑ», εξήγησε στο «Ε» εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Νεκτάριος Βακάλης. «Δε θα πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, πως φέτος κλείνουν και 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίλτη Παρασκευαΐδη, και αυτό είναι κάτι που δεν έχει αγκαλιαστεί και προωθηθεί ακόμη όσο θα έπρεπε. Ήταν ένας σημαντικός ευεργέτης του νησιού, μας άφησε μεγάλη παρακαταθήκη και ευελπιστούμε πως μέσα στο χειμώνα θα κάνουμε κάτι αντάξιο της μνήμης του.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey