Το opening του νέου café-bar

«Φιλοσοφία» στην προκυμαία

11/04/2012 - 19:57

Μία νέα πρόταση και ταυτόχρονα μία ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από την ολοήμερη αλλά και τη βραδινή διασκέδαση, είναι πλέον στη διάθεση του κοινού της πόλης.

Μία νέα πρόταση και ταυτόχρονα μία ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από την ολοήμερη αλλά και τη βραδινή διασκέδαση, είναι πλέον στη διάθεση του κοινού της πόλης.

Το café-bar «Φιλοσοφία» άνοιξε επίσημα τις πόρτες του την Παρασκευή το βράδυ, αποσπώντας τα πιο θετικά σχόλια από τον πολύ κόσμο που έδωσε το παρών, τόσο στο opening, όσο και στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του.

Με την πρώτη κιόλας ματιά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η «φιλοσοφία» και το στυλ του στηρίζεται στη βάση παλιού αρχοντικού, αφού πολλά από τα στοιχεία που κυριαρχούν, ιδιαίτερα στον εξωτερικό του χώρο, παραπέμπουν εκεί.

Λευκές ξύλινες καρέκλες, γλάστρες με φυτά και ένα μεγάλο ελαιόδεντρο κυριαρχούν στον υπαίθριο χώρο του, παραπέμποντας σε αυλή παραδοσιακού σπιτιού, με θέα στη θάλασσα. Το πλέον κατάλληλο μέρος για χαλάρωση και ξενοιασιά, διαβάζοντας εφημερίδα παρέα με ένα ζεστό espresso.

Στον εσωτερικό χώρο, το μάτι «τραβάει» κατ’ ευθείαν το πίσω μέρος του μαγαζιού, όπου βρίσκεται το μπαρ και μία τεράστια ταπετσαρία που το περικλείει. Η βιβλιοθήκη με τα χιλιάδες βιβλία που απεικονίζεται στην ταπετσαρία, αποτελεί και το βασικό στοιχείο της διακόσμησης που συνδέει το όνομα με το στυλ του μαγαζιού.

Οι δερμάτινοι καναπέδες περιφερειακά δίνουν μία τάση «ρετρό», μαζί κι ένα σιντριβάνι στο κέντρο.

Τέλος, οι ατάκες του γνωστού φιλοσόφου Κικέρωνα στους τοίχους, με τα μηνύματα που περνούν, προσδίδουν αισιοδοξία, σε μία εποχή που την έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Θα λέγαμε ότι το café-bar «Φιλοσοφία» προωθεί μία τάση λίγο «σοφιστικέ», αλλά με έντονα στοιχεία που του δίνουν συνάμα ένα άκρως νεανικό στυλ, καθιστώντας το κατάλληλο για κάθε ηλικία και κάθε περίσταση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey