Ιστορίες της Ιγγλετέριας

01/07/2012 - 05:56
Ο Γιάννης Γιαννέλλης ή ο Σπύρος Γαληνός ενήργησαν πλέον αποτελεσματικά διά το σχολείο της Μόριας; Αυτό το ερώτημα απασχολεί εδώ και λίγες μέρες την κοινή γνώμη.
Ο Γιάννης Γιαννέλλης ή ο Σπύρος Γαληνός ενήργησαν πλέον αποτελεσματικά διά το σχολείο της Μόριας; Αυτό το ερώτημα απασχολεί εδώ και λίγες μέρες την κοινή γνώμη, η οποία διίσταται σύμφωνα με πληροφορίες και κάποιοι αποδίδουν στο Σπύρο υπερβολική ταπεινότητα και κάποιοι άλλοι αποδίδουν στο Γιάννη έλλειμμα σεμνότητας. Άλλα όμως, πλέον σημαντικά ερωτήματα απομένουν αναπάντητα. Μετά το αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, ερώτημα που κοντεύει να απαντηθεί, το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι για το ποιος εκ των δύο ενήργησε διά να τοποθετηθεί οικολογικός λαμπτήρας 40 watt χαμηλής κατανάλωσης στο κατρουλοσόκακο ώστε να βλέπουν πού πατάν όσοι το επισκέπτονται νύκτα διά επείγουσαν ανάγκην. Αν βρεθεί ο ενεργήσας μπορεί να ελπίζει σε ψήφους και από τους οικολόγους που είναι σαφώς περισσότεροι από τους Γονείς της Μόριας. Διατί δεν ομολογεί ο δράστης;Την 4η Σεπτεμβρίου θα γίνουν και τα εγκαίνια της ανακαινίσεως του ισογείου του ΙΚΑ στην Επάνω Σκάλα. H 4η Σεπτεμβρίου προφανώς δεν επιλέχθηκε τυχαία. Διότι την 4η Σεπτεμβρίου στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία άρχιζαν οι γιορτές που κράταγαν 15 μέρες, γνωστές ως Ludi Magni. Η σχέση δε του ΙΚΑ με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εύκολα διαπιστώνεται, διότι η μεν αυτοκρατορία κατέρρευσε, το δε ΙΚΑ πρόκειται να καταρρεύσει παρά τις σοβαρές προσπάθειες διά την πάταξη της αξιοκρατίας και την ιδεολογικοπολιτική χρήση των ΕΔΕ στις οποίες επιδίδεται! Το ερώτημα ποιος κυβερνητικός παράγων ενήργησε ώστε να τοποθετηθεί ως αναπληρωτής διευθυντής ιατρός άνευ ειδικότητος και μάλιστα συμβασιούχος δεν θα απαντηθεί, διότι κανείς δεν θέλει να το χρεωθεί. Αυτό αποτελεί μίαν περίπτωσιν ορφανής μεταρρυθμίσεως αγνώστου πατρός!

Όπως, λοιπόν, θα έχετε αντιληφθεί, αγαπητοί αναγνώστες (αγαπητέ αναγνώστη αν απέμεινε μόνο ένας), η μεταμοντέρνα πολιτική στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση διακρίνεται σε μεταρρυθμίσεις διεκδικούμενες ως πολιτικά τέκνα, όπως το βρέφος υπό των δυο γυναικών ενώπιον του σοφού βασιλέως Σολομώντος και σε μεταρρυθμίσεις ορφανές ή αγνώστου πατρός όπως περιγράφονται στο θεατρικόν έργον του Ενερί «Αι δύο ορφαναί».

Επειδή η στήλη όπως πάντα πρώτη γνωρίζει τον πατέρα στην περίπτωση της διευθυντικής μεταρρύθμισης του ΙΚΑ, θα τον παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη, ως δραματικόν μονόπρακτον εμπνευσμένον από τον νέον νόμον, που προβλέπει ανάλυση του DNA για ενέργειες τρομοκρατικές και ποινικά αξιόποινες, ως και εις περίπτωση μη διευκρινισθείσης πατρότητος. Διά να γνωρίζουν και οι ιατροί ποιος είναι αυτός που διακόρευσε τον Νόμον.

Όμως επειδή δεν είναι μετά βεβαιότητος γνωστός ο πατήρ, όπως στην περίπτωση του Γυμνασίου της Μόριας, ζητείται σοφός Βασιλεύς που θα απειλήσει να κόψει το Γυμνάσιον στα δύο εν ώρα διδασκαλίας για να τους δοκιμάσει. Φευ, Βασιλεύς και σοφός δεν υπάρχει πλέον και το ερώτημα θα βασανίζει τις επερχόμενες γενιές.

Υπάρχουν κυβερνήσεις που αφήνουν στο πέρασμά τους καμμένη γη και κυβερνήσεις που αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα. Η τωρινή είναι η μόνη που κατάφερε και τα δυο!

Να και ένα αναπάντητο ερώτημα διά παράδειγμα. Πώς νύκτωρ ο πρόεδρος της Βουλής, την ώρα που τα ταμεία είναι άδεια και η καταβολή συντάξεων και εφάπαξ είναι προβληματική, γίνεται με καθυστέρηση και χρειάζονται άμεσα ζεστό χρήμα πέντε δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, πώς με τροπολογία που έφερε σε άσχετο νομοσχέδιο, ο Λαός θα πληρώνει και τις ασφαλιστικές εισφορές των Βουλευτών;

Άδεια ταμεία, άδεια κρανία και το χειρότερο, άδειες ψυχές. Μόνο αν μας αδειάσουν την γωνιά ακούγεται καλό!
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey