Ζωγράφισαν τις γωνιές του οικισμού

01/07/2012 - 05:56
Νεαρές μεταπτυχιακές φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής της πόλης Άαρχους της Δανίας βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Πλωμάρι. Όπως ενημέρωνε το blog www.plomarinews.gr/, επρόκειτο για μαθήτριες του λέκτορα της συγκεκριμένης Σχολής, Mogens Stærk.
Φοιτήτριες αρχιτεκτονικής σχολής της Δανίας στο Πλωμάρι

Νεαρές μεταπτυχιακές φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής της πόλης Άαρχους της Δανίας βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Πλωμάρι. Όπως ενημέρωνε το blog www.plomarinews.gr/, επρόκειτο για μαθήτριες του λέκτορα της συγκεκριμένης Σχολής, Mogens Stærk, που την τελευταία τουλάχιστον 10ετία φέρνει στο Πλωμάρι φοιτητές που αναλαμβάνουν να το ζωγραφίσουν στα πλαίσια εργασιών τους.


Οι νεαρές καλλιτέχνιδες ζωγράφισαν αρκετές γωνιές του Πλωμαρίου, χρησιμοποιώντας την τεχνική της υδατογραφίας (ακουαρέλα).
Έκθεση ακουαρέλας του ίδιου τού Mogens Stærk, με θέμα «Πλωμάρι 1984 - 2008», είχε πραγματοποιηθεί τον περσινό Ιούνιο στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», στο πλαίσιο της διεξαγωγής στη λεσβιακή κωμόπολη του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου «Νεοελληνικός διαφωτισμός - Η περίπτωση του Βενιαμίν Λεσβίου». Όσοι επισκέφτηκαν την έκθεση είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη δύσκολη τεχνική της υδατογραφίας, καθώς και το ύφος του ζωγράφου, που χαρακτηρίζεται από αυστηρή διαύγεια, γύρω από μια θεματική καθαρά ελληνική του άγνωστου για πολλούς Πλωμαρίου.
Αντίστοιχη έκθεση είχε γίνει και πριν δύο χρόνια, με αντικείμενο συγκεκριμένα τα έργα των φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής του Άαρχους, που την τελευταία 10ετία έρχονται κάθε δύο χρόνια στο Πλωμάρι για να το ζωγραφίσουν. Τότε, μάλιστα, οι τελευταίοι δώρισαν στη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» όλα τα έργα που είχαν φιλοτεχνήσει τα προηγούμενα χρόνια με εικόνες του οικισμού.

Ο ίδιος ο Mogens Stærk, ως λάτρης του Πλωμαρίου - δεδομένου ότι έχει αγοράσει σπίτι στον οικισμό και μένει εκεί κάποιους μήνες κάθε χρόνο -, είχε μιλήσει και στη διημερίδα με θέμα «Αρμενίζοντας στο χρόνο», που διοργάνωσε την περασμένη άνοιξη ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Πόλιον», αναφερόμενος με πικρία στη διαπίστωσή του ότι το Πλωμάρι καταστρέφεται συστηματικά.
Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey