Κοπή πίτας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους

01/07/2012 - 05:56
Τη βασιλόπιτά του για το 2011 θα κόψει το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η κοπή της πίτας, θα συνοδευτεί από τον προγραμματισμό δράσεων και εκδηλώσεων του Μουσείου για τη νέα χρονιά.
Τη βασιλόπιτά του για το 2011 θα κόψει το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η κοπή της πίτας, που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι, θα συνοδευτεί από τον προγραμματισμό δράσεων και εκδηλώσεων του Μουσείου για τη νέα χρονιά, κατά την οποία συμπληρώνονται μάλιστα 10 χρόνια από τα εγκαίνιά του.

Ο ετήσιος απολογισμός θα αναφέρεται στις δράσεις που το Μουσείο έχει κάνει για την προβολή του απολιθωμένου δάσους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων τής UNESCO και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, καθώς και σε όσες δραστηριότητές του συνέβαλαν θετικά στην ανάπτυξη της προστατευόμενης περιοχής της δυτικής Λέσβου. Η χρονιά που πέρασε ήταν, άλλωστε, μια χρονιά γόνιμη για το Μουσείο, με τους επισκέπτες της περιοχής του απολιθωμένου δάσους να έχουν συμπληρώσει, από την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου, το ένα εκατομμύριο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και παράλληλη βράβευση σχολείων του νησιού που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου. Σημειώνεται πως για το 2011 προγραμματίζονται ποικίλες εκδηλώσεις, διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, που αναμένεται να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη του μνημείου και την καθιέρωσή του ως ενός σημαντικού πόλου πολιτισμού και προσέλκυσης επισκεπτών στη Λέσβο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey