Με τιμές, στο κατάστρωμα του «Αβέρωφ»

01/07/2012 - 05:56
Στο θωρηκτό «Αβέρωφ» γιόρτασε την περασμένη Κυριακή τα «Ελευθέρια», την απελευθέρωση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου από τους Οθωμανούς, η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων της Αθήνας (ΟΛΣΥ).
Η ΟΛΣΥ γιόρτασε τα «Ελευθέρια»

Στο θωρηκτό «Αβέρωφ» γιόρτασε την περασμένη Κυριακή τα «Ελευθέρια», την απελευθέρωση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου από τους Οθωμανούς, η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων της Αθήνας (ΟΛΣΥ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με όλες τις τιμές, παρουσία πλήθους πολιτικών, αλλά και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων.


Ήταν η δεύτερη φορά που η ΟΛΣΥ γιόρτασε τα «Ελευθέρια» στο ιστορικό πλοίο, που έχει σημαδέψει την απελευθέρωση των νησιών. Καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, ήταν θετικό το ότι ο καιρός ήταν καλός και μπόρεσε να πραγματοποιηθεί στο κατάστρωμα του πλοίου.
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Σεβασμιότατος κ. Μάρκος.
Ακολούθησε χαιρετισμός του «οικοδεσπότη» κυβερνήτη του πλοίου, πλοιάρχου Σωτηρίου Χαραλαμπόπουλου, ενώ στη συνέχεια ο βετεράνος τεχνικός τού «Αβέρωφ», κ. Γιάννης Μαρτίνος, εξιστόρησε με ποιητικό λόγο την ιστορία του στο πλοίο.
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΟΛΣΥ, Αντώνης Καραγιάννης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και αναφέρθηκε στο ιστορικό, στη σημασία και στο νόημα της επετείου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Παύλου Κουντουριώτη, στην προβλήτα του λιμανιού.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, ο κυβερνήτης τού «Αβέρωφ» έδωσε αναμνηστική πλακέτα στην Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων, την οποία και παρέλαβε ο πρόεδρός της και ακολούθησε η εμφάνιση, στην προβλήτα του πλοίου, των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας, καθώς και του Συλλόγου Πολιχνίτου Λέσβου, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Οι φίλοι τής ΟΛΣΥ που παρακολούθησαν την εκδήλωση, απόλαυσαν τοπικά λημνιακά προϊόντα και λημνιό κρασί, ενώ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα πλοία «Αβέρωφ», «Βέλος», στο ατμόπλοιο «Θαλής ο Μιλήσιος», που είναι πλοίο-μουσείο, καθώς και στην αρχαία ελληνική τριήρη.
Στελέχη της κυβέρνησης και αυτοδιοικητικοί παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Παρόντες επίσης ήταν οι πρόεδροι της ΟΛΣΑ, Χριστόδουλος Τσακιρέλης, των Χιακών Σωματείων, Αργύρης Κοκκινάκης, των Σαμιακών Συλλόγων, Εμμανουήλ Βονδικάκης, των Δωδεκανησιακών Σωματείων, Γιάννης Φραγκούλης, της Πανικαριακής Αδελφότητας, Λευτέρης Κουτούφαρης, καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Ευστρατίου Γιώργος Νικολέτος, Οινουσών Γεώργιος Δανιήλ, Λημνίων Καβάλας Ευδοκία Παπουτσίδου και Αδελφότητας Ψαριανών Ανδρέας Καραγιώργης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey