Γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας

01/07/2012 - 05:56
Την Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε την περασμένη Δευτέρα, στην αίθουσα «Απόλλων» του ξενοδοχείου «Τιτάνια», παρουσία πολλών μελών, φίλων και συγγενών τους, η Λεσβιακή Παροικία.
Την Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε την περασμένη Δευτέρα, στην αίθουσα «Απόλλων» του ξενοδοχείου «Τιτάνια», παρουσία πολλών μελών, φίλων και συγγενών τους, η Λεσβιακή Παροικία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 150 άτομα, ενώ το καλωσόρισμα των γυναικών συνοδευόταν από ένα κόκκινο γαρύφαλλο.
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, η πρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας, Καίτη Μεσηνέζη - Πλατσή, μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τη σύνδεσή της με την αρχή του φεμινιστικού κινήματος.
Κύρια ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η κ. Λιούμπα Σκούρτη - Τυραδέλλη, που ξεκινώντας από τη Σαπφώ και φτάνοντας σε σύγχρονες Ελληνίδες μίλησε για γυναίκες που διακρίθηκαν στο χώρο της λογοτεχνίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Σκούρτη στο ποίημα της Κικής Δημουλά «Άγαλμα γυναίκας με δεμένα χέρια».
Παρών ήταν και ο επίτιμος πρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας, Τάκης Χατζηαναγνώστου, που συνεχάρη την κ. Σκούρτη και αναφέρθηκε με τη σειρά του στην Ημέρα της Ποίησης. Στη συνέχεια, ο λογοτέχνης Δημήτρης Νικορέτζος συνόψισε το τρίτομο έργο του που αναφέρεται στον Οδυσσέα Ελύτη, με την αφορμή των 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.

Και πολλή ποίηση
Ποιητική νότα έδωσαν στη βραδιά οι απαγγελίες που ακολούθησαν από ποιήτριες και πάλι στη μνήμη του Ελύτη, με θέματα τη μοναξιά, τη φιλία και κυρίως τη Γυναίκα. Πιο συγκεκριμένα, η Ειρήνη Βαρβαρέσου απήγγειλε το ποίημά της «Αγρότισσες», η Ζιζή Γερονυμάκη το ποίημα «Η κουτσουλιά», η Ελένη Γκίνη - Μιχαλοπούλου το «Αν», η Ελένη Κονιαρέλη - Σιακή την «Ψυχή του Ποιητή», η Ιωάννα Μήλια το «Μετάλλιο», η Όλγα Παπαδημητρίου το ποίημα «Ένα φιλί στη φιλία» και η Χρυσούλα Χατζηγιαννιού το ποίημα «Κοντινή κι απόμακρη».
Τη βραδιά έκλεισε η οκτάχρονη Μυρτώ Πλατσή, που απήγγειλε το ποίημά της «Μαγικές στιγμές».

Κι άλλες εκδηλώσεις
Μέσα στο επόμενο διάστημα, η Λεσβιακή Παροικία διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:
Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Τρίτση» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας, ο φιλόλογος Παναγιώτης Αλεξέλλης θα μιλήσει για την «ανάγνωση» του κινηματογράφου, με παράλληλη προβολή τρέιλερ ταινιών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Στις 8 και 9 Απριλίου η Λεσβιακή Παροικία διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στις πλαγιές του Πάρνωνα και στις 7 Μαΐου, άλλη μια εκδρομή στην Αράχωβα και τους Δελφούς, με ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey