Λίγα απ’ όλα <br>Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Τώρα το καλοκαίρι πρέπει να σεβόμαστε την ησυχία του πλησίον μας. Χαμηλώστε την ένταση της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Ακούτε μουσική σε χαμηλή ένταση. Είναι πολιτισμός.
Τώρα το καλοκαίρι πρέπει να σεβόμαστε την ησυχία του πλησίον μας. Χαμηλώστε την ένταση της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Ακούτε μουσική σε χαμηλή ένταση. Είναι πολιτισμός.

Οι μισθοί στην Ελλάδα
Ο μέσος όρος των μισθών στο στενό δημόσιο τομέα είναι 24.925 ευρώ ετησίως ή 2.077 ευρώ μηνιαίως. Στις ΔΕΚΟ είναι 40.000 ευρώ ετησίως ή 3.333 ευρώ μηνιαίως.  Και στον ΗΣΑΠ 56.000 ευρώ ετησίως ή 4.716 ευρώ μηνιαίως. Αυτές οι μισθολογικές ανισότητες είναι έργα των Νεοδημοκρατών και ΠΑΣΟΚων, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεωκοπίας.

«Οι τιμονιέρηδες»
Ρώτησαν τον κ. Θόδωρο Πάγκαλο τι γνώμη έχει για τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που μπορεί να εισέλθουν στην κυβέρνηση εν όψει ανασχηματισμού. Απάντηση: «Είστε σε ένα καράβι, έχει φουρτούνα και κινδυνεύει να βουλιάξει. Και σεις μου λέτε ότι θα πετάξετε στη θάλασσα αυτούς που ξέρουν πώς λειτουργεί το καράβι και θα βάλετε στο τιμόνι κάποιους τύπους που πέρασαν τη ζωή τους γράφοντας και σχολιάζοντας τι έκαναν οι άλλοι;»
Επί 20 χρόνια είχαμε τιμονιέρηδες τους διάφορους Παγκάλους, Τσοχατζόπουλους, Λαλιώτηδες, Σηφουνάκηδες, Καστανίδηδες, Γείτονες, Παπανδρέου κ.λπ. και είδαμε πού οδήγησαν τη χώρα. Αιδώς, ΠΑΣΟΚια.

Βιβλία που έλαβα
1. Από τον αγαπητό μου Γιάννη Κακαρώνη έλαβα το βιβλίο «Για την Ελλάδα», εκδόσεις «Αιολίδα», Μυτιλήνη 2011. Η έκδοση περιλαμβάνει γελοιογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες «Εμπρός» και «Πολίτης».
2. Από τη μεγάλη κυρία της ζωής, της εκπαίδευσης και των γραμμάτων Ειρήνη Σιδερή - Κουτσκουδή έλαβα το βιβλίο «Μια αγάπη, μιας ζωής ο στίβος...», Μυτιλήνη 2011.
Και τα δύο βιβλία θα παρουσιαστούν σύντομα από το «Ε» στις σελίδες Γράμματα - Βιβλία - Πολιτισμός.

Μ.Μ.Ε. - ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Κάνουν απεργίες οι δημοσιογράφοι για να εμποδίσουν «τη συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης». Έτσι λένε. Απεργούν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ «για ν’ αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης». Περίσσεψε η υποκρισία, φίλοι! Και οι μεν και οι δε αγωνίζονται να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Εκλογές στους γιατρούς
Παρακολούθησα με προσοχή κάποιον υποψήφιο πρόεδρο, προοδευτικών αποκλίσεων, του Συλλόγου των Ιατρών, ν’ αναπτύσσει το προεκλογικό του πρόγραμμα από την τοπική τηλεόραση. Ένα παλαιοσυνδικαλιστικό πρόγραμμα, που σκοπό έχει να διατηρήσει και προαγάγει τα συντεχνιακά συμφέροντα του κλάδου. Απόλυτη σιωπή για την έλλειψη κουλτούρας στον κλάδο, τα φακελάκια, τη φοροδιαφυγή, τη χορήγηση βεβαιώσεων για «ψεύτικες» άδειες, για τη χορήγηση συντάξεων, ως μέλη επιτροπών, σε υγιείς κ.λπ. κ.λπ.. Βέβαια δεν είναι όλοι οι γιατροί έκνομοι. Τελευταία, όμως, τα ποσοστά αυξάνουν και πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Αστυνομία ώρα μηδέν
1. Την 25η Μαρτίου στον Παπάδο, την ώρα της παρελάσεως, δεν υπήρχε ένας αστυνομικός να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων. Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται!
2. Ημέρα της Αναστάσεως στον Παπάδο: Δεν υπήρχε ένας αστυνομικός. Ρίχτηκαν πλήθος απαγορευμένων κροτίδων, λίαν επικινδύνων, με αποτέλεσμα ν’ αγανακτήσει ο κόσμος.
3. Πρόσφατα πολίτης στον Παπάδο παραπονέθηκε σε ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας: Για τους θορύβους που δημιουργούν τα δίκυκλα με βγαλμένες εξατμίσεις, για τους επικίνδυνους ελιγμούς και την υπερβολική ταχύτητα στον κεντρικό δρόμο Γέρας - Πλωμαρίου, για τους ανηλίκους που οδηγούν δίτροχα μεγάλου κυβισμού, για τις σταθμεύσεις στον κεντρικό δρόμο (για καφέ), για ορισμένους «σαλταρισμένους» που ανοίγουν στη διαπασών τα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων τους και πηγαινοέρχονται με υπερβολική ταχύτητα στον κεντρικό δρόμο. Και η απάντηση: «Τι θέλεις να κάνουμε; Έχουν τα κινητά και ειδοποιούνται»!!! Μετά απ’ αυτή την απάντηση, τι να προσθέσεις και τι να περιμένεις; Αυτήν τη φορά, κ. Περιφερειακέ και Αστυνομικέ Διευθυντά, δε θα τελειώσουμε εύκολα!

Δημοτικά Γέρας
Παιδική χαρά Περάσματος: Σε πολύ καλή κατάσταση, τη χαίρονται τα παιδιά. Το μόνο που χρειάζεται, να κοπεί το χόρτο.
Παιδική χαρά Παπάδου: Το αίσχος! Βρόμα και δυσωδία επικρατεί σ’ όλο το χώρο. Όλα τα «παιχνίδια» χαλασμένα. Κάντε κάτι.

Παπάδος 7-6-2011

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey