Όλο το Λεσβιακό Καλοκαίρι αφιερωμένο…

01/07/2012 - 05:56
Στα 100 χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη θα είναι αφιερωμένες όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Λέσβου, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος που διανύουμε και ειδικά όσες θα ενταχθούν στο πλαίσιο του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011».
Στα 100 χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη θα είναι αφιερωμένες όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Λέσβου, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος που διανύουμε και ειδικά όσες θα ενταχθούν στο πλαίσιο του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011». Εκδηλώσεις που θα γίνουν και με τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού και που θα ανακοινωθούν εν καιρώ και θα ξεκινούν με μια ανοιχτή εκδήλωση στις 18 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, αφιερωμένη στο μεγάλο ποιητή.

«Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε άρτιες εκδηλώσεις, που θα είναι αφιερωμένες στον Οδυσσέα Ελύτη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έχουν ως αποκλειστικό θέμα τον ίδιο και το έργο του», ξεκαθάρισε μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Κώστας Αστυρακάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκδηλώσεις αυτές ξεκινούν την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ημέρα θανάτου του Οδυσσέα Ελύτη, με μια ανοιχτή προς όλους εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Βασική εισηγήτρια θα είναι η καθηγήτρια Ταξιαρχούλα Λημναίου, που θα μιλήσει για τα Μαθηματικά στην ποίηση του Ελύτη, συνοδεία προβολών και μουσικής υπόκρουσης.
Την Πέμπτη 7 Απριλίου, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης θα υποδεχτεί το Μουσικό Σχολείο του Βόλου, για μια μουσική παράσταση και πάλι στο Δημοτικό Θέατρο, αφιερωμένη στη μνήμη του νομπελίστα ποιητή.
Το ίδιο θα ισχύει και για όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011», τόσο στη Μυτιλήνη, όσο και στα μεγάλα χωριά του Δήμου Λέσβου. Ήδη οι αρμόδιοι του Δήμου έχουν ξεκινήσει επαφές με διάφορους καλλιτέχνες και σχήματα, ανάμεσα σε αυτά και η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή της στο πρόγραμμα περιλαμβάνοντας και το «Άξιον Εστί» του Ελύτη.
Το αναλυτικό πρόγραμμα, που σύμφωνα με τον κ. Αστυρακάκη θα διοργανωθεί και με τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού, θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Απρίλιο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey