Επί τάπητος η συγχώνευση…

01/07/2012 - 05:56
Παρουσία 50 φίλων του Αιολικού, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που περιμέναμε αλλά μικρός για την κρισιμότητα της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η Γενική Συνέλευση του Αιολικού.
Παρουσία 50 περίπου φίλων του Αιολικού, αριθμός που ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που περιμέναμε αλλά σίγουρα μικρός για την κρισιμότητα της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ, η Γενική Συνέλευση του Αιολικού. Μετά από τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της πιο θλιβερής σεζόν στην ιστορία της ομάδας, ακολούθησε συζήτηση διάρκειας περίπου τριών ωρών μεταξύ των συμμετεχόντων, που αφορούσε φυσικά στην προοπτική ανασύστασης της μεγάλης ομάδας της Μυτιλήνης. Κατατέθηκαν τρεις προτάσεις-προοπτικές, με αυτή της συγχώνευσης να κρίνεται ως η πιο ρεαλιστική, (σ.σ με τις όποιες ενστάσεις διατυπώθηκαν) και να κερδίζει αυτομάτως έδαφος ως λύση. Από το Δ.Σ του Ερασιτέχνη Αιολικού, αποφασίστηκε η εξέταση της πρότασης αυτής μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση.

Στα αξιοσημείωτα της Συνέλευσης, η ηχηρή απουσία του πρώην προέδρου της προσωρινής διοίκησης του Αιολικού, Αλέξη Βαμβακά, και αυτή του κ. Κώστα Μυστεγνιώτη, η παρουσία μόλις δύο παλαιμάχων του ΑΙΟ, (σ.σ Γαβαλάς, Σπάρταλης), αλλά και η παρουσία του προέδρου της ΑΕΛΚ, Γιώργου Μαλλή. Το «παρών», όπως αναμενόταν, έδωσε στη συνέλευση ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού και της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο οποίος κατέθεσε και ενώπιον των Μυτιληνιών φιλάθλων και παραγόντων, την πρότασή του για συγχώνευση Αιολικού-ΑΕΛΚ, αλλά και ο πρώην πρόεδρος του Αιολικού, Παντελής Πατερέλλης.

Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αιολικού, Σταύρος Γρυπιώτης, ήταν αυτός που ξεκίνησε της εργασίες της συνέλευσης, πραγματοποιώντας εν συντομία τον διοικητικό αλλά και οικονομικό απολογισμό της ΠΑΕ Αιολικός. Και λέμε ΠΑΕ γιατί είναι γνωστό ότι στη χρονιά που μας πέρασε, Ερασιτέχνης και ΠΑΕ ήταν καλώς ή κακώς το ίδιο και το αυτό. Ο κ. Γρυπιώτης κάνοντας την αυτοκριτική του και κατ’ επέκταση την αυτοκριτική όλων των διοικούντων, μίλησε για μία ακόμη φορά για το ιστορικό της απόφασης να κατέβει η ομάδα το περασμένο καλοκαίρι στο πρωτάθλημα, παρά τις γνωστές δυσκολίες που υπήρχαν και τελικά αποδείχθηκαν ανυπέρβλητες. Χαρακτηριστικά ο κ. Γρυπιώτης τόνισε πως το μπάτζετ της σεζόν 2008-2009 ήταν το μικρότερο που είχε προϋπολογίσει ποτέ η ομάδα του Αιολικού τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι εκκρεμούσαν υποχρεώσεις από την προηγούμενη σεζόν, που άγγιζαν τις 200.000 ευρώ. Το μπάτζετ λοιπόν αυτό, ορίσθηκε στις 500.000 ευρώ σύμφωνα πάντα με τον κ. Γρυπιώτη και θα καλύπτονταν από τις εξής εισφορές: 1) 100.000 ευρώ από τη Νομαρχία μέσω ΟΠΑΠ, 2) 30.000 ευρώ από το Δήμο, 3) 70.000 ευρώ από γνωστό επιχειρηματία και 300.000 ευρώ από εισπράξεις της ΠΑΕ (διαφημιστικές πινακίδες, χορηγία ΕΠΑΕ, εισιτήρια διαρκείας κ.α).
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, αναφερόμενους στους λόγους που η ομάδα δεν «περπάτησε», με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από το πρωτάθλημα, τόνισε πως τα 100.000 του ΟΠΑΠ δεν ήρθαν εγκαίρως, οι 30.000 ευρώ του Δήμου δεν ήρθαν ποτέ, και οι εισπράξεις της ΠΑΕ, δεν έφτασαν τις 300.000 ευρώ που ορίσθηκε σαν στόχος, αλλά μετά βίας τις 200.000 ευρώ. Ωστόσο ο κ. Γρυπιώτης έσπευσε να αναγνωρίσει τη «συγκινητική», όπως είπε χαρακτηριστικά, υποστήριξη του Νομάρχη Λέσβου, Παύλου Βογιατζή, παρά το ότι δεν κατάφερε να φέρει εγκαίρως τις 100.000 ευρώ που δεσμεύτηκε το καλοκαίρι.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη, Στρατής Γεωργής, κάνοντας τον οικονομικό απολογισμό του Ερασιτέχνη, ο οποίος βέβαια είχε καλυφθεί ουσιαστικά από την τοποθέτηση του κ. Γρυπιώτη νωρίτερα.

Η πρόταση συγχώνευσης
Η συνέχεια ανήκε στον πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου, που ανέβηκε στο βήμα και κατέθεσε την πρότασή του για συγχώνευση Αιολικού-ΑΕΛΚ. Ο κ. Ψαρρόπουλος προλόγισε κάνοντας έκκληση προς τους παρευρισκομένους, να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της συγκυρίας που βρισκόμαστε φέτος, όπου αναμένεται η διαβόητη αναδιάρθρωση της Γ΄ Εθνικής. «Έχουμε μεγάλη ευθύνη στο ότι θα αποφασίσουμε φέτος για το μέλλον. Εγώ σαν πρόεδρος της ΕΠΣ, είμαι υποχρεωμένος να κάνω ενέργειες για το καλό του λεσβιακού ποδοσφαίρου. Προτείνω λοιπόν να δώσει ο Αιολικός, να δανείσει εάν θέλετε το όνομά του στην ΑΕΛΚ, η οποία θα μετονομαστεί σε Αιολικός Καλλονής Λέσβου, να δημιουργηθεί ένα συμβούλιο μισό-μισό από Καλλονή και Μυτιλήνη αλλά και από ανθρώπους από άλλες περιοχές, και αυτή η ομάδα να πάρει ένα «παλλεσβιακό» χαρακτήρα, που θα έχει την στήριξη των φορέων. Στόχος είναι η ομάδα να ανέβει στη Γ΄ Εθνική. Παράλληλα με ευθύνη της Ε.Π.Σ.Λ., θα διατηρηθεί ο Αιολικός Μυτιλήνης, ο οποίος θα απορροφήσει την ακαδημία της Ένωσης και θα αγωνιστεί στην Α΄ Τοπική ώστε σε 1-2 χρόνια να μπορέσει κάποιος που θα θέλει, να την πάρει και την οδηγήσει ξανά ψηλά. Για μένα αυτή η λύση είναι μονόδρομος, δεν βλέπω κάτι άλλο να μπορεί να γίνει», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣ.



Η τοποθέτηση Μαλλή
Στη συνέλευση του Αιολικού έδωσαν το «παρών» και εκπρόσωποι της ΑΕΛΚ, με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Μαλλή, και τον προπονητή Σωτήρη Αντωνίου, να παρακολουθούν το μεγαλύτερο μέρος της συνέλευσης. Ο κ. Μαλλής μάλιστα πήρε το λόγο κάποια στιγμή, που η κουβέντα είχε φουντώσει γύρω από τη συγχώνευση, δίνοντας τη δική του οπτική ως προς το θέμα συνεργασίας των δύο συλλόγων. Ο ισχυρός παράγοντας της ΑΕΛΚ, όσο και αν δεν άρεσε σε πολλούς, έδωσε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων αυτή τη στιγμή, παρουσιάζοντας την εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία και κατάσταση των δύο ομάδων. Μάλιστα προκάλεσε αίσθηση, λέγοντας πως από την Κυριακή έως και προχθές, μάζεψε 270.000 ευρώ. «Η ΑΕΛΚ αυτή την στιγμή είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, δεν χρωστά πουθενά, έχει 80 παιδιά στην ακαδημία της και έχει βάλει υγιείς βάσεις. Ο Αιολικός έχει το όνομα του, που είναι βαρύ, και την ιστορία του, που είναι σεβαστή, αλλά δεν έχει κάτι άλλο αυτή την ώρα. Εμείς σαν ΑΕΛΚ, από την Κυριακή που κάναμε την Συνέλευση μας και έγινε ό,τι έγινε, κάναμε μια επιτροπή και μέχρι σήμερα μαζέψαμε 270 χιλιάδες ευρώ για τη νέα χρονιά. Εγώ ακόμα και έτσι μπορώ να ξεκινήσω αλλά με 300 χιλιάδες δεν θα κάνω αυτό που έκανα πέρυσι. Μου λείπουν λοιπόν άλλες 150-200 χιλιάδες, για να κάνω πορεία πρωταθλητισμού. Για το λόγο αυτό, είπαμε να κάνουμε μια προσπάθεια μήπως τα βρούμε οι δυο ομάδες και κάνουμε κάτι πιο εύκολο. Βέβαια σας λέω και πάλι ότι την απόφαση θα την πάρει η Γενική Συνέλευση της ΑΕΛΚ και η δική σας.».
Στο βήμα ανέβηκε και ο πρώην πρόεδρος του Αιολικού, Παντελής Πατερέλλης, εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι το Δήμο, όπως ξεκαθάρισε. Ο κ. Πατερέλλης κατέθεσε μία δική του πρόταση, διαφορετική από τις προηγούμενες, προβάλλοντας ως ιδανική προοπτική τη δημιουργία μιας ομάδας με τη σύμπραξη και συνεργασία όλων των σωματείων της Λέσβου. Αν και δεν το ξεκαθάρισε, με αποτέλεσμα να παρεξηγηθεί η τοποθέτησή του, ο κ. Πατερέλλης φυσικά εννοούσε πως όλο αυτό το εγχείρημα θα γινόταν υπό την αιγίδα του ονόματος και της ιστορίας που φέρει το όνομα του Αιολικού.


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey