Δημοπρατείται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του

Λίφτινγκ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης

05/08/2020 - 14:20 Ενημερώθηκε 05/08/2020 - 14:20

 Στις 8 Σεπτεμβρίου δημοπρατείται το έργο «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης Μυτιλήνης», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, ένα έργο που μόνο σημαντικό μπορεί να χαρακτηριστεί δεδομένου ότι αποτελεί το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο του νησιού που είχε ιδρυθεί επί Νομαρχίας Γιώργου Φωτεινόπουλου το 1992 και έκτοτε δεν έγινε καμία παρέμβαση συντήρησης.

 Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του υφιστάμενου ξύλινου παρκέ, σύμφωνα με τα δεδομένα της FIBA, την αναβάθμιση  κουφωμάτων, την κατασκευή τουαλέτας ΑΜΕΑ και Ιατρείου, την επισκευή λοιπών βοηθητικών χώρων γηπέδου (τουαλέτες κοινού, γραφεία, αποθήκες κτλ.). Ακόμη πρόκειται να γίνει αντικατάσταση του αθλητικού εξοπλισμού του γηπέδου, τοποθέτηση νέου ηλεκτρονικού πίνακα και χρονομέτρων (με προδιαγραφές FIBA level 3), μόνωση των πάνελ της οροφής με συνθετική μεμβράνη.

Παράλληλα οι εργασίες περιλαμβάνουν εξωτερικό τον χρωματισμό του Κλειστού Γυμναστηρίου, τη διαμόρφωση εξωτερικού χώρου γυμναστηρίου και τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου περιμετρικά του κτιρίου, την κατασκευή νέας περίφραξης και τοποθέτηση πόρτας εισόδου στο Parking του Γυμναστηρίου, την αναβάθμιση εγκαταστάσεων Πυρόσβεσης. Θέρμανσης, των Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών συστημάτων , τον επανασχεδιασμό και επανεγκατάσταση της Ύδρευσης τόσο για το κρύο όσο και για το ζεστό νερό, καθώς και του αποχετευτικού συστήματος. Ακόμη γίνονται προμήθειες ταπήτων  «Πολεμικών Τεχνών» για φιλοξενία και άλλων δραστηριοτήτων. Μάλιστα, τα δύο (2) νέα τερέν αγωνιστικού ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ θα είναι  σύμφωνα με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας WTF.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Το συγκεκριμένο γυμναστήριο είχε ανεγερθεί το 1992. Έκτοτε, ουδεμία σοβαρή παρέμβαση-επισκευή δεν είχε γίνει, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται φυσιολογικές φθορές. Η παρούσα Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη, ευθύς εξαρχής ήρε την  εκκρεμότητα  του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που υπήρχε μέχρι πρότινος. Ταυτόχρονα,  προχώρησε μέσω των μηχανικών του Δήμου Μυτιλήνης του κ. Μιχάλη Πέρου και του κ. Ερμόλαου Σέντα στη σύνταξη μελέτης για την επισκευή του συγκεκριμένου  Γυμναστηρίου, με σκοπό την αναβάθμιση – βελτίωση των συνθηκών άθλησης των ομάδων. Φέτος, μάλιστα, λεσβιακές ομάδες Μπάσκετ και Βόλεΐ  αγωνίζονται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey