«Για μένα η φωτογραφία είναι και η τέχνη του να δίνεις ζωή σε άψυχα αντικείμενα»

Το GRAND AWARD του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας COSMOS AWARD στον Μυτιληνιό Σωτήρη Σαράφη [Vid & Pics]

23/11/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 23/11/2022 - 21:46

Η σχέση του με την φωτογραφία ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Το 2013 μέσα από την δράση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης και της γνώσης που αυτή μεταλαμπαδεύει στα μέλη της άρχισε να ασχολείται πιο επαγγελματικά και έτσι κάπως σήμερα ο Σωτήρης Σαράφης έχει καταφέρει να διακριθεί σε διεθνής διαγωνισμούς φωτογραφίας κατακτώντας, μεταξύ άλλων, το Grand Award του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας COSMOS AWARD.

Ο φωτογράφος Σωτήρης Σαράφης

Στην προσπάθειά του να εντρυφήσει στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας παρακολούθησε σεμινάρια στην Αθήνα με δασκάλους έλληνες αλλά και καταξιωμένους φωτογράφους από το εξωτερικό.

Το βραβείο των βραβείων

Ο Σωτήρης Σαράφης εστίασε το ενδιαφέρον σε μία από τις πιο τρυφερές στιγμές που συναντά ο άνθρωπος στην ιστορία της ζωής του, τον γάμο. Αυτή ήταν και η θεματική του διαγωνισμού που προσφάτως πήρε μέρος και διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό COSMOS AWARD με το βραβείο GRAND AWARD Ι Πρώτη θέση στην κατηγορία Γάμος - Λεπτομέρειες. Το βραβείο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο τίτλος που απονέμεται αξιολογεί προηγουμένως ήδη βραβευμένες φωτογραφίες.

Η φωτογραφία που βραβεύτηκε με το GRAND AWARD στον διαγωνισμό COSMOS AWARD

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο που κατέκτησε είναι το δεύτερο στην κατηγορία του που έρχεται στην Ελλάδα.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία που βραβεύτηκε απεικονίζει άψυχα αντικείμενα και συγκεκριμένα πιρούνια και κουτάλια που απέκτησαν τέτοια μορφή στην οποία αναπαριστώνται ένας άνδρας που κάνει πρόταση γάμου στην γυναίκα της καρδιάς του. «Για μένα η φωτογραφία είναι και η τέχνη του να δίνεις ζωή σε άψυχα αντικείμενα» είπε στην συνέντευξή του στο «Ε».

Από το 2019 ο Σωτήρης Σαράφης συμμετέχει ενεργά σε διαγωνισμούς φωτογραφίας τόσο της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού με πολλές από τις φωτογραφίες του να έχουν διακριθεί. «Αυτά όλα τα βραβεία αποτελούν μία σημαντική αναγνώριση της δουλειάς που κάνω, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύουν και την Λέσβο σε ότι έχει να κάνει με το επίπεδο των φωτογράφων της».

Διάκριση τους διαγωνισμούς PWS - WPE

Στους διαγωνισμούς που έχει πάρει μέρος και έχει διακριθεί είναι ο PWS που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη με κριτές από όλο τον κόσμο, o WPE με έδρα το Παρίσι, ο WPPI που έχει έδρα το Λας Βέγκας και ο COSMOS AWARD με έδρα την Μαλαισία και πρόκειται για έναν από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνής διαγωνισμούς.

«Για μένα έμπνευση είναι η κάθε στιγμή. Ο άνθρωπος, τα τοπία είναι για μένα πηγή έμπνευσης αλλά κυρίως είναι τα συναισθήματα που γεννιόνται στο πρόσωπο του ανθρώπου μέσα από ιδιαίτερες στιγμές όπως είναι ο γάμος» είπε καταλήγοντας.

1η θέση στους διαγωνισμούς COSMOS AWARD &PWS
1η θέση στους διαγωνισμούς COSMOS AWARD, PWS & WPE
1η θέση στον διαγωνισμό PWS
2η θέση στους διαγωνισμούς PWS - COSMOS AWARD - WPE

2η θέση στον διαγωνισμό PWS

2η θέση στο COSMOS AWARD - PWS
3η βραβείο στο COSMOS AWARD - PWS
3η βραβείο στο COSMOS AWARD

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey