«Είμαστε εδώ τιμώντας την υπόσχεσή μας να βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, υπηρετώντας την απελευθέρωση»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Μυτιλήνη- Όλη η συνέντευξη (VIDEO)

01/09/2017 - 23:02 Ενημερώθηκε 04/10/2017 - 13:01

Την πρόθεσή της όχι μόνο να κατέβει η «Πλεύση Ελευθερίας» στις εκλογές, αλλά και το κόμμα της να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο «Λέσβιον», στο πλευρό του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στράτου Γεωργούλα, αλλά και στο πλαίσιο του 45ου ετήσιου συνεδρίου της Διεθνούς Εγκληματολογικής Ένωσης που διεξάγεται από την Πέμπτη έως την Κυριακή στο Πανεπιστήμιο.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις εξελίξεις της πρωτοβουλίας «Δικαιοσύνη για όλους», στο «κοινωνικό τραύμα» και «αναβαθμισμένης στρατηγικής σοκ» που προκάλεσε η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και στα χρήσιμα οικονομικά παραδείγματα της Ισλανδίας, του Ισημερινού και της Αργεντινής. «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη ζωή της, το έργο της, της σπουδές της έχει δείξει έμπρακτα μια στάση η οποία είναι ενδεικτική προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάδειξης των εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Γεωργούλας υπογραμμίζοντας την ακαδημαϊκή της πορείας και τους λόγους για τους οποίους ήταν επίσημη προσκεκλημένη του συνεδρίου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο κανάλι του «Ε»

 

Για τις άοκνες προσπάθειες του Στρ. Γεωργούλα να επικοινωνεί τον κοινό σκοπό και δέσμευση «να απελευθερώσουμε τη χώρα μας» ανέφερε εισαγωγική κ. Κωνσταντοπούλου. «Είναι μεγάλη χαρά να διαπιστώνω ότι η κοινωνία της Λέσβου παραμένει ενεργή και ανθρώπινη. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι έγκλημα, το μνημόνιο είναι έγκλημα», ανέφερε μιλώντας για το συνέδριο που αναδεικνύει επιστημονικά των χαρακτήρα των μνημονίων ως «εγκλημάτων» και μάλιστα υπαγόμενων στη «γενοκτονία» και που στρέφονται εναντίον της δημοκρατίας. «Η Πλεύση Ελευθερίας» «Η Πλεύση Ελευθερίας έχει μια πολυδιάστατη δράση, δεν περιορίζεται σε παραδοσιακές και κλασικές δραστηριότητες, με πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται και στη δικαιοσύνη» ανέφερε.

Η πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για όλους» που διεκδικεί την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την απονομή δικαιοσύνης σε μεγάλες υποθέσεις που απασχολούν τον τόπο, «τις γερμανικές οφειλές και τη διεκδίκησή τους, το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς Siemens, την παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και στο έγκλημα των μνημονίων και του χρέους που πρέπει αφενός να διαγραφεί και να αποτελέσει τη βάση για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκαλέσει στη χώρα μας». Και κατέληξε «Είμαστε εδώ, τιμώντας την υπόσχεση που έχουμε δώσει ότι θα βρισκόμαστε με συνέπεια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου υπηρετώντας την υπόθεση της απελευθέρωσης».

Περισσότερο δικαιοσύνη, παρά πολιτική; Ρωτήσαμε την κ. Κωνσταντοπούλου τι απαντά στην έγκληση ότι εκείνη και το κόμμα της ασχολείται περισσότερο με το γράμμα του νόμου, παρά με την πολιτική. Μας απάντησε ότι «η πολιτική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημοκρατία και με τη Δικαιοσύνη. Το Σύνταγμα είναι η βάση της δημοκρατικής λειτουργίας και η παραβίασή του είναι το πεδίο της ασυδοσίας, της δικτατορίας και της τυραννίας. Αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα, κατά παραβίαση του συντάγματος είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς με οικονομικοτραπεζικά μέσα και εργαλεία. Απέναντι σε αυτό το ολοκληρωτικό καθεστώς, είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργοποιήσουμε όλα μας τα όπλα. Όπλο πολύτιμο στη μάχη αυτή είναι πάντα το σύνταγμα, η δικαιοσύνη και το δίκαιο. Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι τζόγος, δεν είναι παρτίδα, όπως αρέσκονται να την αντιμετωπίζουν ακόμα και οι δανειστές, οι οποίοι με κυνικό τρόπο έχουν επιβάλει το καθεστώς τους στη χώρα μας. Η πολιτική είναι πρώτα απ’ όλα υπόθεση ζωής, αξιακή λειτουργία, υπαρξιακή δράση, δεν μπορεί να γίνεται χωρίς αναφορά στον πυρήνα της ανθρώπινης συνύπαρξης που είναι ακριβώς η ελευθερία, η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια και το δίκιο, η δικαιοσύνη».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey