Τα έργα της Περιφέρειας

Εισήγηση Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου [Vid]

01/03/2022 - 15:17 Ενημερώθηκε 04/03/2022 - 15:20

Ψηφίστηκε κατά τη πρόσφατη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 της Περιφέρειας με ψήφους 28 υπέρ, 9 κατά και 1 λευκό. Στα σημαντικά έργα περιλαμβάνονται η αποκατάσταση βατότητας οδού Νάπης - Πελόπης Λέσβου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 5.200.000 €, η αξιοποίηση οικοπέδου Σάρλιτζα με δημιουργία Κέντρου Θερμαλισμού και Πολιτιστικού Συγκροτήματος με προτεινόμενο προϋπολογισμό 850.000€ στον οποίο έχει γίνει πρόβλεψη για τις οριστικές μελέτες που θα ακολουθήσουν & ο συμπληρωματικός ψεκασμός για την δακοκτονία 2022 στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 350.000€, όπως ανέφερε και ο εισηγητής του θέματος Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας & ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Χριστόφας.  

Ακόμη περιλαμβάνονται οι εργασίες άρσης επικινδυνότητας βραχοπτώσεων οικισμού Ταξιαρχών με προτεινόμενο προϋπολογισμό 240.000 €, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Σεδούντα Πλωμαρίου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 170.000 €, η ολοκλήρωση μελέτης «Παράκαμψη οικισμού Ρέματος» με προτεινόμενο προϋπολογισμό 139.000 €, η επισκευή Γηροκομείου Άντισσας με προτεινόμενο προϋπολογισμό 100.000 €, η υπηρεσία συμβούλου για εκπόνηση μελέτης προστασίας και οδικής ασφάλειας παραλιακών επαρχιακών οδών Θερμής & Ευρειακής με προτεινόμενο προϋπολογισμό 100.000 €.  

Χριστόφας: «Συνεχίζουμε τη δουλειά για να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για το καλό των νησιών μας» 

«Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 με αυξημένη πλειοψηφία από το Περιφερειακό συμβούλιο. Προχωράμε λοιπόν στην υλοποίηση των μελετών και των έργων που είτε υλοποιεί, είτε χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και υλοποιούν άλλοι φορείς, όπως είναι οι Δήμοι μας. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα περιμένουμε την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ και αναμένουμε ότι το φθινόπωρο θα έχουμε «στον αέρα» τις πρώτες προσκλήσεις. Πρέπει να σημειώσουμε επίσης, ότι η απορρόφηση των πόρων το 2021 έφτασε στα €18,2 εκ. από το ΠΔΕ και πάνω από €60 εκ. από το ΕΣΠΑ, αυξημένα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Πρόκειται για ενθαρρυντικές εξελίξεις, αλλά δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε τη δουλειά για να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για το καλό των νησιών μας. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω και τα στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων των νησιών μας, της Διεύθυνσης Οικονομικού για τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα, χάρη στα οποία έχουμε αυτά τα αποτελέσματα» είπε σε δήλωσή του στο «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας & ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Χριστόφας. 

Μουτζούρης: «Συνεχίζουμε με συνέπεια προς το μέλλον που οραματιζόμαστε για το Βόρειο Αιγαίο» 

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα και η σημασία της ψήφισής του ταυτίζεται με αυτή της ψήφισης του Προϋπολογισμού, καθώς αποτελεί μία αποτύπωση της κατανομής των πόρων της Περιφέρειας και της αναπτυξιακής της πολιτικής και πορείας. Η Περιφέρεια είναι ένας ζωντανός Οργανισμός που τον χαρακτηρίζει ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και η υλοποίηση με όραμα το μέλλον που ορίζουν οι επιλογές, οι στόχοι και τα έργα που υλοποιούνται. Συνεχίζουμε με συνέπεια προς το μέλλον που οραματιζόμαστε για το Βόρειο Αιγαίο» είπε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.  

Έργα οδικού δικτύου  

Στα έργα που αφορούν το οδικό δίκτυο περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες παροχής συμβούλου για φάκελο περιβαλλοντικής μελέτης οδού Ερεσού - Σιγρίου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 30.000€, υπηρεσίες παροχής συμβούλου για φάκελο περιβαλλοντικής μελέτης οδού Σκάλας Συκαμιάς - Εφταλούς με προτεινόμενο προϋπολογισμό 30.000€, υπηρεσίες παροχής συμβούλου για φάκελο περιβαλλοντικής μελέτης οδού από διασταύρωση Περάματος έως Παλαιόκηπο με προτεινόμενο προϋπολογισμό 30.000 €. Σε αυτή τη κατηγορία εμπεριέχονται η αποκατάσταση οδικού δικτύου με σκυρόδεμα με προτεινόμενο προϋπολογισμό 25.000 €, οι εργασίες βελτίωσης βατότητας επαρχιακού δικτύου με αργό υλικό λατομείου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 25.000 €, καθώς και εργασίες αποτροπής απόθεσης φερτών υλικών επί επαρχιακού οδικού δικτύου σε οδικές προσβάσεις με προτεινόμενο προϋπολογισμό 35.000 €.  

Οι υπόλοιπες κατανομές στη Λέσβο  

Άλλα έργα που αφορούν την Λέσβο και περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας είναι η Κατασκευή παιδότοπου εντός σχολικής αίθουσας στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου Λέσβου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 5.500€, η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 500.000€, οι μηχανουργικές επισκευές μηχανημάτων και οχημάτων Λέσβου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 15.000 €, οι ηλεκτρολογικές επισκευές μηχανημάτων & οχημάτων Λέσβου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 15.000 €, οι εργασίες επισκευής & προμήθειας ελαστικών μηχανημάτων & οχημάτων Λέσβου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 10.000€, οι εργασίες σέρβις μηχανημάτων & οχημάτων Λέσβου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 10.000€, η κατασκευή αποστραγγιστικού αγωγού ομβρίων στο οδικό δίκτυο περιοχής Τρυγώνα Πλωμαρίου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 25.000€, οι εργασίες παροχέτευσης υδάτων στο οδικό δίκτυο Άργενου - Συκαμιάς με προτεινόμενο προϋπολογισμό 15.000€, οι ενέργειες διακρίβωσης εργαστηρίου Λέσβου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 12.000€, η καταγραφή αποτελεσμάτων εργαστηριακών ελέγχων έργων ΕΣΠΑ 2022 με προτεινόμενο προϋπολογισμό 17.000€, οι εξωτερικές δειγματοληψίες ελέγχων έργων ΕΣΠΑ 2022 με προτεινόμενο προϋπολογισμό 5.000€, η προμήθεια εξοπλισμού εργαστηρίου Λέσβου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 12.000€, ο καθαρισμός χειμάρρου Φανερωμένης Σιγρίου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 20.000€, ο καθαρισμός χειμάρρων Νέων Κυδωνιών, Μιστεγνών, Αφάλωνα & Μόριας με προτεινόμενο προϋπολογισμό 25.000 ευρώ, η σύνταξη φακέλου στατικής μελέτης Γέφυρας Τσιχλιώτα με προτεινόμενο προϋπολογισμό 10.000€, η επισκευή κτιρίου αποθήκης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην οδό Βασάλου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 60.000€, η αποπληρωμή μελέτης οδού Σκαλοχώρι - Καλό Λιμάνι - Αρχαία Άντισσα με προτεινόμενο προϋπολογισμό 9.000€, η μελέτη επέκτασης προσήνεμου μώλου λιμένα Πλωμαρίου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 50.000€, οι εργασίες παροχέτευσης υδάτων στο οδικό δίκτυο Αργένου με προτεινόμενο προϋπολογισμό 10.000€ και η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων κατά μήκος υφιστάμενου δρόμου στον Τρύγονα με προτεινόμενο προϋπολογισμό 15.000 €. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey