Χατζηγιάννης πρόεδρος, Ζαφειρίου, Δαγκλής, Μπαλής, Πρωτούλης, Αστυρακάκης και Μαμάκος μέλη

Δημιουργήθηκε και η νέα αναπτυξιακή του Δήμου Μυτιλήνης [Vid]

08/04/2021 - 11:16 Ενημερώθηκε 14/04/2021 - 10:25

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Λέσβος όπως μας αξίζει», Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο δημοτικός σύμβουλος  Στρατής Δαγκλής, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, Τάσος Μπαλής, ο πρώην διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, Δημήτρης Πρωτούλης, ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνησης», Κώστας Αστυρακάκης και ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας», Μιχάλης Μαμάκος αποτελούν το εφταμελές συμβούλιο της Νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Μυτιλήνης.

Η παρουσίαση της νέας εταιρείας έγινε από τον μελετητή και πρώην Δήμαρχο Μύρινας Αντώνη Χατζηδιαμαντή, που συνέταξε την οικονομοτεχνική μελέτη, έκανε αναφορά στον τρόπο λειτουργίας και στον σκοπό της εταιρείας, που ξεκαθαρίστηκε ότι δεν είναι κερδοσκοπικός,  αλλά στόχο έχει να βοηθήσει τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Η εταιρεία είναι μονομετοχική με μοναδικό μέτοχο τον Δήμο Μυτιλήνης, και το μετοχικό κεφάλαιο είναι της τάξεως των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατανομή ρόλων που έγινε Πρόεδρος θα είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης. Σημειώνεται ότι από τα 7 μέλη τα πέντε προτάθηκαν από την Δημοτική Αρχή και ήταν οι κκ Χατζηγιάννης, Ζαφειριού, Δαγκλής, Μπαλής και Πρωτούλης.

Οι υποψήφιοι

Υποψήφιοι για τις άλλες δύο θέσεις ήταν ο επικεφαλής της «Επανεκκίνησης», Κώστας Αστυρακάκης, ο επικεφαλής «Αλλάζουμε τον τόπο μας», Μιχάλης Μαμάκος, και η σύμβουλος της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη», Μαρία Ζερβού.  

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήθελαν πρώτο τον κ. Αστυρακάκη με 10 ψήφους, δεύτερο τον κ. Μαμάκο με 6 και τρίτη η κα Ζερβού με 4 ψήφους, που θα είναι τελικά αναπληρώτρια. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας οι παρατάξεις «Επανεκκίνηση» και «Αλλάζουμε τον τόπο μας» αλληλοστηρίχτηκαν, ενώ ο κ. Αστυρακάκης φαίνεται να είχε εξασφαλίσει την ψήφο από τα μέλη της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη», αφού τον στήριξαν οι κυρίες Εριφύλλη Χιωτέλλη, Μαρία Ζερβού και Βασιλική Ανδρεαδέλλη. Εξαίρεση αποτέλεσε ο κ. Δημήτρης Μαλλιαρός που ψήφισε μόνο τη Μαρία Ζερβού.

Σύντομα ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα με την συζήτηση που έγινε για την αναπτυξιακή εταιρεία του Δημου Μυτιλήνης. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey