Η κατασκευή του αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας ξεκινά παρά τις ενστάσεις και  τα γνωστά εμπόδια  

Μπήκαν οι μπουλντόζες στην Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών [Vid]

20/07/2020 - 13:54 Ενημερώθηκε 21/07/2020 - 13:21

Ξεκίνησαν και επισήμως σήμερα το πρωί οι εργασίες για το μεγάλο έργο της κατασκευής του αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας συνολικού μήκους 1.200 μέτρων, από το κέντρο της πόλης και την Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών. Τις προηγούμενες ημέρες, ως γνωστόν πραγματοποιήθηκαν βοηθητικές εργασίες διάνοιξης του ποταμού στη Λαγκάδα με τη δημιουργία αναβαθμίδων για την έξοδο του νερού

Στην περιοχή μετέβησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, τους διευθυντές των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ, Δ. Μπώκου, Παρ. Φυνδανή και Μ. Μαραμπούτη καθώς και τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου Παν. Χριστόφα και Μαριλάι Κάβουρα, προκειμένου να δούνε από κοντά μαζί με τους υπευθύνους των αναδόχων εταιρειών την έναρξη των εργασιών.

Γ. Φλώρος :Έπρεπε να έχει γίνει

Σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης ο Γ. Φλώρος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια και ότι πλέον όλοι οφείλουν να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ ευχαρίστησε τα στελέχη του Δ.Σ. και τα στελέχη της υπηρεσίας, τα οποία όπως τόνισε στήριξαν την επιλογή της εταιρείας να προχωρήσει άμεσα στην έναρξη των εργασιών, παρά τις όποιες αντιδράσεις που υπάρχουν από περιοίκους και επαγγελματίες της περιοχής του έργου.

«Είμαστε τυχεροί που τα τελευταία χρόνια δεν έγινε κάποια μεγάλη νεροποντή με απρόβλεπτες συνέπειες για την πόλη μας και τους κατοίκους της. Βλέπουμε καθημερινά εικόνες καταστροφών σε άλλες περιοχές της χώρας μας και αντιλαμβανόμαστε πόσο αναγκαίο είναι το έργο αυτό. Δυστυχώς την αναγκαιότητα δεν την αντιλαμβάνονται όλοι και βάζουν πάνω από το κοινό καλό το πρόσκαιρο συμφέρον τους».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των αντιδράσεων από τους επιχειρηματίες της περιοχής, ο Γ. Φλώρος σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι διαθέσιμη για οποιαδήποτε συζήτηση και συνεννόηση, καθώς και την παροχή διευκολύνσεων στους επιχειρηματίες. Σημείωσε δε, ότι οι εργασίες θα προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς και δύο βάρδιες συνεργείων και μάλιστα, πρόσθεσε σε περίπτωση που δεν βρεθούν αρχαία στο ύψος του Ταχυδρομείου στην οδό Βουρνάζων όπου υπάρχουν εικασίες, τότε το έργο θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 2 χρόνια που είναι το αρχικό χρονοδιάγραμμά του.

 

Αναγκαιότητα

Στην αναγκαιότητα του έργου αναφέρθηκαν και τα δύο διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΛ η διευθύντρια της εταιρίας  Δέσποινα Μπώκου και ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας Παρ, Φυνδανής, οι οποίοι επισήμαναν ότι τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών καθιστούν απαραίτητη την ολοκλήρωσή του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 5,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ με την έκπτωση που δόθηκε από τους αναδόχους συμβασιοποιήθηκε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey