Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου

Κλήρωσε για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο της ΕΠΣΛ

17/09/2022 - 18:00

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο κτήμα «Ελιά και Θάλασσα» στην Σκάλα Λουτρών, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις της ΕΠΣ Λέσβου για το κύπελλο και τα πρωταθλήματα Α και Β κατηγορία για την νέα αγωνιστική περίοδο 2022-23. 

Το παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι από τα περισσότερα σωματεία, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Λέσβου και ο τέως πρόεδρος της ΕΠΣΛ Σταύρος Ψαρρόπουλος. Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, οι Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Κουρσουμπάς και Παναγιώτης Χριστόφας, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού - Πολιτισμού Μυτιλήνης Παναγιώτης Πιττός, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο Μυτιλήνης, ενώ από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου παραβρέθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Στρατής Αλεξίου.  

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΛ Παντελέων Βερρής ο οποίος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των σωματείων και όλους τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή βραβείων fair play στις ομάδες Φίλια, ΑΟ Πολιχνίτου, Μακαρέας Άγρας και Ορφέας Άντισσας, οι οποίες δεν είχαν κάποια ποινή καθ' όλη τη διάρκεια του προηγούμενου πρωταθλήματος. Στη συνέχεια έγιναν οι κληρώσεις, πρώτα του κυπέλλου και έπειτα των δύο ανδρικών πρωταθλημάτων. 

Κύπελλο ΕΠΣΛ 

Στο κύπελλο συμμετέχουν συνολικά 16 ομάδες, ο Αιολικός και οι 12 ομάδες της Α κατηγορίας υποχρεωτικά, ενώ από τη Β κατηγορία θα λάβουν μέρος μόνο τρεις ομάδες και συγκεκριμένα, ο Παλλεσβιακός που επανήλθε στα αγωνιστικά δρώμενα, ο Ταξιάρχης Μανταμάδου και ο ΑΟ Βασιλικών, ο οποίος για τη φετινή περίοδο τουλάχιστον, ενώθηκε με το γειτονικό σωματείο ΑΟ Πολιχνίτου αποτελώντας πλέον μια ομάδα. Η Α φάση του κυπέλλου θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου, με τον Αιολικό να συμμετέχει στον θεσμό μετά από πολλά χρόνια από την πρώτη φάση. 

Τα ζευγάρια της Α φάσης: 

Αν/ση Γέρας - Αιγέας 

Φίλια - Αρίων Μηθ. 

Αιολικός - Ανδρονικάς 

Διαγόρας - Ατρόμητος Ανεμώτιας 

Ταξιάρχης - Παλλεσβιακός 

ΑΟ Βασιλικών - Αετός 

Οδ. Ελύτης - Προοδευτική 

Όλυμπος - Αλκιβιάδης 

Α και Β ΕΠΣΛ 

Με μόλις 12 ομάδες θα διεξαχθεί η φετινή Α κατηγορία, καθώς ο ΑΟ Μεσοτόπου και ο Παπανικολής δήλωσαν συμμετοχή στην κατώτερη κατηγορία. Στην Β ΕΠΣΛ συμμετέχουν συνολικά 14 ομάδες, σε δύο ομίλους των 7 με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ σε σχέση με την περσινή περίοδο δεν συμμετέχουν ο Αίγειρος, ο Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας όπως και ο Απόλλων Δαφίων που υποβιβάστηκε. 

Να σημειωθεί επίσης ότι, η προκήρυξη των πρωταθλημάτων τροποποιήθηκε σχετικά με την ανάδειξη πρωταθλητή στην Α ΕΠΣΛ και τον υποβιβασμό και συγκεκριμένα οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η, 2η, 3η, 4η , 5η και 6η θέση εφόσον η βαθμολογική διαφορά του 1ου από τον 2ο είναι από 5 βαθμούς και κάτω (4+1) θα αγωνιστούν σε νέο μίνι πρωτάθλημα έξι (6) ομάδων σε μονούς αγώνες μεταξύ τους, μεταφέροντας την βαθμολογία που συγκέντρωσαν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Στους μονούς αγώνες ο γηπεδούχος θα προκύπτει μετά από κλήρωση. 

Επίσης, η τελευταία στη βαθμολογική κατάταξη ομάδα της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος υποβιβάζεται απευθείας στην Β Ερασιτεχνική Λέσβου. Τα σωματεία που τερμάτισαν από την 7η ως τη 11η θέση θα αγωνιστούν σε νέο μίνι πρωτάθλημα πέντε (5) ομάδων σε μονούς αγώνες μεταξύ τους μεταφέροντας την βαθμολογία που συγκέντρωσαν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Στους μονούς αγώνες ο γηπεδούχος θα προκύπτει μετά από κλήρωση. Το σωματείο που θα τερματίσει στην τελευταία θέση του μίνι πρωταθλήματος θα υποβιβαστεί στην Β ΕΠΣΛ. 

1η αγωνιστική  

Α ΕΠΣΛ 

Αν/ση Γέρας-Οδ. Ελύτης 

Αετός-Αλκιβιάδης 

Διαγόρας-Προοδευτική 

Φίλια-Αιγέας 

Ατρόμητος-Ανδρονικάς 

Αρίων Μήθ.-Όλυμπος 

Β ΕΠΣΛ 

Νότιος όμιλος 

Αστέρας Νικ.-Ταξιάρχης 

Παλλεσβιακός-Αρίων Παλ. 

Κεραυνός-ΑΟ Βασιλικών 

Ρεπό: Αστέρας(Ορφέας) 

Βόρειος όμιλος 

Καραβαγγέλης-Ορφέας Άντισσας 

Μεσότοπος-Μακαρέας 

Άναξος-Παπανικολής 

Ρεπό: Αχιλλέας Πέτρας 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey